De zaak van de gestolen banaan

dagelijks leed voor de politierechter

EAN: 9789491567766
Publicatiedatum:  18-10-2014
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 224

    Leverbaar

Bart Middelburg (1956) is (misdaad)verslaggever van Het Parool. Hij publiceerde eerder o.a. de bestsellers De dominee. Opkomst en ondergang van mafiabaas Klaas Bruinsma en De Godmother. De criminele carrière van Thea Moear en (samen met Paul Vugts) De Endstra-tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld.

Megaprocessen tegen zware criminelen zijn betrekkelijk saai, want ze draaien meestal om dezelfde vragen: wie heeft er drugs gesmokkeld, en wie heeft wie vermoord?

Bij de politierechter, die kleinere delicten behandelt waarop maximaal een jaar gevangenisstraf staat, trekt daarentegen een bont palet aan strafbare feiten voorbij: belediging, openbare zelfbevrediging, uitkeringsfraude, schuin over het IJ varen, het gooien van een cactus naar een ex, het omzagen van een boom van de buren, et cetera.

Het is dagelijkse criminaliteit, maar niet per se alledaags. Zo passeren ook een exhibitionist in minirok en met vijf anusballen in, een hoogbejaarde vrouw die na een slippertje wordt gechanteerd, en last but not least: de zaak van de gestolen banaan.

Parool-verslaggever Bart Middelburg bezocht drie jaar lang elke week een zitting van de Amsterdamse politierechter. Dit boek bevat de honderd mooiste verhalen.

  EAN: 9789491567766
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij De Kring
  Publicatiedatum:   18-10-2014
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 134 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 268 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 224