Met mijn ogen dicht zie ik mijn ware gezicht


Nederlands | 06-03-2024 | 148 pagina's

9789464894721

Paperback / softback


€ 20,50


 

   Te bestellen
Korte beschrijving/Annotatie

Het persoonlijke verhaal van Stije, op zoek naar zijn genderidentiteit. Verder belicht dit boek de gendergeschiedenis, vanuit verschillende invalshoeken. Tussendoor staan zelfgeschreven gedichten.

Tekst achterflap

De bewustwording van mijn eigen genderidentiteit ontstaat pas op latere leeftijd. Dit heeft verschillende oorzaken. Via een lange zoektocht en therapie kom ik achter mijn ware genderidentiteit. Dit is voor mij eindelijk thuiskomen. Alhoewel het voor mijn naaste omgeving best nog even wennen is. Maar het feit blijft: Lony wordt Stije. De gedichten die ik door de jaren heen schreef, geven goed mijn gevoelens weer. Transgender personen hebben door de eeuwen heen altijd al bestaan. Transgender zijn is geen seksuele voorkeur maar een kwestie van je niet in het juiste lichaam voelen. De acceptatie van transgender personen is niet vanzelfsprekend. De gendergeschiedenis wordt belicht vanuit verschillende invalshoeken, onder andere: kinderen, ouderen en het christelijke geloof.

Biografie

Lony van Hassel (1962) heeft een turbulente jeugd. De wens een jongetje/man te willen zijn, loopt als een rode draad door haar leven. Door verschillende omstandigheden wordt deze wens naar de achtergrond gedrongen. Tijdens een middelbare beroepsopleiding wordt ze verliefd op een lerares. Dit zorgt voor enige commotie in haar omgeving. Er ontstaan conflicten en depressies. Wanneer zij rond de zestig jaar is, wordt zij zich bewust wie zij werkelijk is: Stije, een man. Omdat informatie over genderidentiteit, transgender ouderen en transmannen niet of nauwelijks te vinden is, besluit Stije om zelf een boek te gaan schrijven. Hij wil zijn gevoelens delen en hoopt dat mensen zich erin kunnen herkennen. Het schrijven zelf was voor Stije een fijne manier om zichzelf te herontdekken.

Details

EAN :9789464894721
Auteur: 
Uitgever :Boekscout
Publicatie datum :  06-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :209 mm
Breedte :148 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :230 gr
Status :Te bestellen
Aantal pagina's :148