Bloem, suiker, boter


Nederlands | 18-06-2024 | 352 pagina's

9789464043167

Hardback


€ 33,99


 

   Bestelbaar




Tekst achterflap

Iedereen een meesterbakker: de beste technische tips én 100 fantastische bakrecepten
'Een klein meesterwerk'- Janny van der Heijden

Bloem, suiker, boter... Met eenvoudige ingrediënten én een oven kan iedereen bakken. Hoe je dat doet als de beste, legt supertalent Nicola Lamb uit in deze nieuwe bakbijbel. Een praktische gids met alle technische informatie over de basisbenodigdheden bloem, suiker, eieren en boter, plus meer dan 100 recepten. Nicola leert je alles over textuur, kleur en natuurlijk smaak, en wat je moet doen als je beslag in de schift gaat of de suikersiroop te heet is.

- heldere uitleg over de basis van het bakken
- zoet en hartig: taarten, cakes, brood en desserts
- van makkelijke basisrecepten tot uitdagender baksels

De recepten voor prachtige zoete en hartige baksels zijn onderverdeeld in taarten, cakes, brood en desserts die je in een middag maakt, bakprojecten voor een dag, en uitdagingen die je in het weekend of op feestdagen bakt. Heb je de basis eenmaal onder de knie, dan kun je je vaardigheden verfijnen en je wagen aan bijvoorbeeld de perfecte croissant of de ultieme chocoladetaart met 18 laagjes... Citroencheesecake, tiramisoezen, meringuetaartjes of gekruide pompoenbroodjes: het zijn recepten die onmiddellijk tot je favorieten gaan behoren. Bloem, suiker, boter geeft je alles in handen om zelf meesterbakker te worden.


Lof voor Bloem, suiker, boter:
'Een klein meesterwerk, waarmee Nicola Lamb in de voetsporen van haar leermeesters treedt. Haar uitleg leert je niet alleen het bakken te snappen, maar leidt ook tot instant plezier en een beter resultaat. Kortom: bakken maar!' Janny van der Heijden

‘Als je baksel opstandig is,vertrouw dan op Nicola. Zij lost de mysteries van het bakken op.’ Yotam Ottolenghi

'Je hebt geen andere bakboeken meer nodig! Nicola legt kraakhelder de werking van de belangrijkste ingrediënten uit. Met de lekkere recepten en prachtige foto's wil je meteen aan de slag.' Eke Mariën

'Als ik zie dat er in een kookboek van 350 bladzijden meer dan 100 gewijd zijn aan theorie dan heb je mijn aandacht. En als er op dan op elk van deze pagina's een tabel of grafiek staat, weet ik: dit is een geweldig bakboek voor kooknerds die echt willen snappen wat ze doen. (Met, geen zorgen, ook nog 150 bladzijden hele gave recepten).' Meneer Wateetons

'Elke pagina is een masterclass in beter bakken.' Nigel Slater

'Nicola begríjpt bakken en legt dat uit als geen ander.' Jamie Oliver

'Alles wat je ooit wilde weten over bakken maar niet durfde te vragen - essentieel leesvoer voor elke nieuwsgierige kok.' Felicity Cloake

'Door de theoretische kennis van Harold McGee te combineren met de praktische flair van een meesterbakker, is Bloem, suiker, boter een onmisbaar handboek voor zowel de beginnende als de ervaren bakker. Nicola combineert haar uitgebreide professionele praktijkervaring met een forensische nieuwsgierigheid naar de wetenschap achter het bakken, en brengt dit alles over in een lichte en vrolijke stijl. En als dat je allemaal niet interesseert: koop het boek dan voor de buitengewone recepten.' Helen Goh

Biografie

Nicola Lamb is patissier en receptontwikkelaar en publiceerde in onder meer The Guardian en Vogue. Ze werd opgeleid door de beste bakkers van Londen en New York, onder meer bij Ottolenghi. Wekelijks maakt ze de goed gelezen Substack-nieuwsbrief Kitchen Projects, waarin ze de principes van geweldig bakken uitlegt. Voor haar boek bakte Nicola meer dan dertig keer haar perfecte Victoria sponge cake die de traditionele verhouding van gelijke delen suiker/meel/boter/eieren tart.

Details

EAN :9789464043167
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Roselle de Jong
Publicatie datum :  18-06-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :253 mm
Breedte :196 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :1338 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352