Pasta Grannies

Comfort Cooking van oma's uit heel Italië

EAN: 9789464042207
Publicatiedatum:  23-02-2023
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 256

    Bestelbaar , available on 23/02/2023

Van wie kun je beter leren koken met passie dan van de Pasta Grannies die hun leven hebben gewijd aan koken, familie en samen genieten?

Neem een kijkje in het kloppende hart van de een Italiaanse keuken en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden. Ontdek Pina's (91) kastanjegnocchi met walnotenpesto, liefdevol gemaakt met ingrediënten die ze rond haar huis in Ligurië verbouwt; of het speciale tagliatellerecept van Marietta (99), rechtstreeks uit haar moestuin op het Calabrische platteland. Naast recepten voor smakelijke vleesgerechten, groentepasta's, overheerlijke pizza's en de lekkerste desserts, wordt er volop gekookt met zeevruchten, rijst en peulvruchten, zuivel en kruiden, noten en specerijen.

- toegankelijke, traditionele familiegerechten van deze nonna's, de beste thuiskoks van Italië
- met qr-codes naar de YouTube-video's van de Pasta Grannies
- veelzijdige recepten voor elk moment van de dag
- alles over zelf pasta maken, mét en zonder pastamachine, en hoe je het kookt


Natuurlijk is er volop aandacht voor de kunst van het maken van je eigen pasta. Welke bloemsoort gebruik je? Werk je met de hand of een pastamachine (beide kan!) en wat zijn de ultieme basisrecepten. Pasta Grannies: Comfort Cooking is niet alleen een viering van samen koken, maar ook een vrolijk stukje Italiaanse levenswijze. Buon appetito!

Vicky Bennison, auteur van de bestseller Pasta Grannies, verzamelde nóg meer hartverwarmende recepten en verhalen van onze favoriete Italiaanse grootmoeders. In dit toegankelijke kookboek met verbazingwekkend mooie locatie- en receptfotografie laat ze zien hoe je authentiek Italiaans eten maakt waarvan iedereen zal genieten.

'Pasta maken werkt meditatief en is kalmerend om te zien. Vooral als je het deze pasta grannies ziet doen. [...] Het is het tegenovergestelde van fastfood en magnetronmaaltijden en laat je onthaasten en focussen op je eigen creaties.' delicious.

'Buono!' Italië Magazine

Vicky Bennison werkte vele jaren in internationale ontwikkeling in plaatsen als Siberië, Zuid-Afrika en Turkmenistan. Daarnaast schreef ze over de culinaire avonturen die ze tijdens haar werk meemaakte. Samen met haar man woont ze afwisselend in Londen en in de Italiaanse Marken.

  EAN: 9789464042207
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Aniek Njiokiktjien
  Publicatiedatum:   23-02-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 256 mm
  Breedte: 197 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 1074 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256