Dit was de plastictijd

over een smerig soepzootje & jonge helden

EAN: 9789464041750
Publicatiedatum:  04-10-2022
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 128

    Bestelbaar , available on 04/10/2022

Hoe leggen we dit aan onze kinderen uit? Dat we een heel groot, in bubbeltjesplastic verpakt probleem hebben. Geen leuke boodschap, stom verhaal. Maar we gaan het tóch vertellen.

De Plastic Soup Foundation en een prijzenkast aan creatieven stelden zich voor deze queeste en nemen kinderen mee naar de verre toekomst, waarin het plasticprobleem allang tot het verleden behoort. Een archeoloog vertelt aan zijn buurkinderen over de plastictijd, de tijd waarin wij nu leven. Aan de hand van kleurrijke vondsten leer je vol verwondering en plezier (ja, echt) over het verhaal achter plastic. En er is hoop! Het boek neemt je mee over de hele wereld en vertelt over jonge helden die in opstand zijn gekomen om het plasticprobleem aan te pakken. Je leert wat zij hebben gedaan om de wereld een stukje mooier en gezonder te maken.

Over de Plastic Soup Foundation
Plastic Soup Foundation is een single-issueorganisatie en focussen volledig op plastic. Hun doel is om iedereen bekend te maken met het verschijnsel van de plasticsoep en die bij de bron te stoppen.

Geert-Jan Roebers (Author)
Geert-Jan Roebers is bioloog en schrijver. Hij werkte bij het WNF als hoofdredacteur van het jeugdblad TamTam. Hierna werd hij eindredacteur van Nieuws uit de Natuur (school-tv). Hij schreef de serie superdieren voor Albert Heijn een serie over dieren voor de KNNVuitgeverij, non-fictie jeugdboeken bij Gottmer en doe-boeken voor Roots en Fontaine.

  EAN: 9789464041750
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Publicatiedatum:   04-10-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 286 mm
  Breedte: 207 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 725 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 128