Levenslessen van een rabbijn


Nederlands | 25-11-2023 | 160 pagina's

9789463822411

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 15,00


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Soetendorp groeide uit tot de stem van liberaal-joods Nederland en blikt terug op het leven. Het is een wijs en noodzakelijk boek over liefde, ankering, verzet, verzoening en een goed geweten.

Tekst achterflap

Awraham Sjalom Soetendorp werd geboren in de oorlog. De eerste twee jaar van zijn leven bracht hij door op een onderduikadres. Op zijn 25ste begon hij, als jongste rabbijn van Nederland, met ‘het werk van vrede en hoop’. In de media groeide hij uit tot de stem van liberaal-joods Nederland. Aan de vooravond van zijn tachtigste verjaardag blikt hij terug. Hij deelt de belangrijkste inzichten die hij opdeed in een rijk en bevlogen leven, dat getekend werd door de oorlog en de gevolgen daarvan. Hij zag veel en vaak onmogelijk te dragen verdriet om zich heen. Waar het om gaat, betoogt hij, is dat verdriet en woede uiteindelijk niet de overhand krijgen, maar dat de balans doorslaat naar hoop en optimisme. Maar wat betekent een moedig en hoopvol leven, voor jezelf en voor de ander? Levenslessen van een rabbijn is een bezield, wijs en noodzakelijk boek over liefde, ankering, over breken en helen, over verzet, verzoening en een goed geweten.

Slogan/Promotie

'Elk ogenblik, elke ontmoeting, is een kans om iets te veranderen.'

Biografie

Awraham Soetendorp (1943) is emeritus rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag. Hij heeft zich zijn leven lang ingezet voor een rechtvaardiger wereld. Zo was hij onder andere president van de Europese Regio van de Wereld Unie van Progressief Jodendom, vicevoorzitter van het Global Forum of Spiritual and Parliamentary Leaders en oprichter van de Week van Respect. Annemiek Leclaire (1969) werkt als journalist voor Vrij Nederland, NRC en Flow. Daarnaast heeft ze een gesprekspraktijk voor zingevingsvragen.

Details

EAN :9789463822411
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  25-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :176 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160
Keywords :  anderen;geweten;hoop;inzichten;jodendom;joods;leven;liberaal-joods;moed;nederland;onderduikadres;oorlog;optimisme;verdriet;verzoening;vrede;woede;zelf