Lelieblank, scharlakenrood


Nederlands | 17-10-2023 | 960 pages

9789463812450

Paperback / softback


€ 15,00

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Beter dan seks.' - TIME Magazine

'Briljant [...] Het boek van een meesterverteller dat roert in de onrustige ziel van de eenentwintigste eeuwse lezer.' - De Groene Amsterdammer

Londen, jaren zeventig van de negentiende eeuw. Sugar, een intelligente negentienjarige prostituee in het bordeel van de hardvochtige Mrs Castaway, voert een fascinerende strijd om haar lichaam en ziel uit de goot te tillen. Terwijl ze op ongewone wijze de sociale ladder beklimt, passeert een stoet van beminnelijke, aandoenlijke, afstotende en gekmakende personages. Hoewel Faber Sugar met historische precisie weet te belichten als een typische vrouw van haar tijd, is het dankzij zijn inlevingsvermogen ook een vrouwenportret geworden van universele geldigheid en aantrekkingskracht.

Recensie/Quote

Michel Faber heeft een roman geproduceerd die Dickens geschreven zou hebben als hij wat opener had kunnen zijn. Elk boek van Michel Faber is reden voor een feest - hij is tegelijkertijd een van de meest serieuze en de grappigste schrijvers van deze tijd.

Biografie

Michel Faber (1960) werd geboren in Den Haag en woont nu in het Verenigd Koninkrijk. Al sinds zijn debuut wordt zijn werk juichend ontvangen en is het veelvuldig bekroond. Lelieblank, scharlakenrood is Fabers magnum opus; wereldwijd werden er honderdduizenden exemplaren verkocht en de BBC verfilmde het boek als vierdelige serie. Ook zijn debuutroman Onderhuids werd verfilmd, met Scarlett Johansson in de hoofdrol.
In 2020 verscheen D. Een geschiedenis van twee werelden.

Details

EAN :9789463812450
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Harm Damsma - Niek Miedema
Publicatiedatum :  17-10-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :131 mm
Dikte :38 mm
Gewicht :628 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :960