EAN: 9789462087361
Publicatiedatum:  24-01-2023
Formaat: Paperback / softback
Taal: meerdere talen
Aantal bladzijden: 312

    Bestelbaar , available on 24/01/2023

Bijzonder vormgegeven monografie van kunstenaar Klaas Gubbels met een ruime selectie van zijn complete beeldende oeuvre en teksten van o.a. Adriaan van Dis, Cherry Duyns en Bianca Stigter

De koffiekannen, stoelen, tafels, flessen en schaakborden van de Nederlandse kunstenaar Klaas Gubbels zijn iconisch. Gubbels heeft sinds het begin van de jaren 1950 een belangwekkend oeuvre opgebouwd en neemt een eigen en herkenbare positie in de Nederlandse beeldende kunst in.

Hoewel Gubbels vooral bekend is om zijn supersaaie stillevens - zoals de kunstenaar ze zelf noemt -, beperkt hij zich niet enkel tot het platte vlak. Nog niet eerder verscheen een monografie over Klaas Gubbels met een overzicht van zowel zijn werken op papier, schilderijen, als ook sculpturen, assemblages en objets trouvés. Sommige werken wijken soms af van de archetypische Gubbels-vormen, maar ze raken aan dezelfde thematiek van het kijken en blijven kijken naar alledaagse voorwerpen. Klaas Gubbels, Het ongelijke van hetzelfde verschijnt naar aanleiding van de achtentachtigste verjaardag van Gubbels. Deze rijk geïllustreerde uitgave is ontworpen door Irma Boom en benadert het omvangrijke oeuvre van Gubbels vanuit verschillende invalshoeken met teksten van Sara Berkeljon, Dirk Jan Postel, Cherry Duyns, Niña Weijers en Benjamin Herman.

Het beste overzicht tot nu toe van een van de giganten de Nederlandse moderne kunst

  EAN: 9789462087361
  Auteur: 
  Uitgever: nai010 uitgevers/publishers
  Publicatiedatum:   24-01-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: meerdere talen
  Hoogte: 281 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 1004 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 312
  Trefwoorden:   gubbels;koffiekan;koffieketel;kunstboek;litho