Dagboek van een vroedvrouw

Bijzondere geboortes, intense kraamzorgen en een wachtzaal vol zwangere vrouwen

EAN: 9789401492225
Publicatiedatum:  21-09-2023
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 240

    Bestelbaar , available on 21/09/2023

Als vroedvrouw staat Elke Notebaert al meer dan 20 jaar dagelijks aan de wieg van nieuw mensenleven, en helaas soms ook aan het veel te snelle einde. Ze staat vrouwen bij in hun meest wanhopige momenten, maar is tegelijk hun metgezel bij intense gelukjes en gênante, soms grappige vragen.

In al die emoties en taferelen neemt Elke je mee in dit boek. Ze smokkelt je binnen in de verloskamer, laat je meeluisteren bij haar spreekuren en doet je hart sneller kloppen bij noodgevallen. In haar verhalen maken we kennis met tal van moeders en hun diverse kwetsbaarheden, en hier en daar een al net zo overweldigde vader. En natuurlijk: de prachtige baby's die hun levens voorgoed veranderen.

Zonder een blad voor de mond te nemen, deelt Elke ook haar eigen twijfels en reflecties als (vroed)vrouw en de combinatie met het moederschap. Dagboek van een vroedvrouw wordt zo tegelijk een biecht én een liefdesverklaring aan dit uitzonderlijke beroep.

 

'Een week in het bed, een week op het bed en een week rond het bed: dat is de kraamperiode in de eerste weken. Ik kon niet eens rechtstaan en voelde me erg abnormaal. Ik verslond elk boek, maar nergens kwam ik mijn verhaal tegen. Dit boek brengt daar eindelijk verandering in!'
- Veronique Leysen

Een blik op het onvoorstelbare leven van een vroedvrouw

  EAN: 9789401492225
  Auteur: 
  Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   21-09-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 140 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 322 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240