EAN: 9789400510340
Publicatiedatum:  19-10-2018
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 141mm
Breedte: 215mm
Dikte: 46mm
Gewicht: 721gr
Aantal bladzijden: 544 b.

   Leverbaar


Søren Sveistrup (1968) is de internationaal bejubelde scenario schrijver van het Deense televisiefenomeen The Killing (Forbrydelsen), dat bekroond werd met diverse internationale awards en aan meer dan honderd landen verkocht werd. Meer recentelijk was Sveistrup verantwoordelijk voor de scripts van onder andere Jo Nesbø’s The Snowman. Sveistrup behaalde een master in Literatuur en in Geschiede nis aan de Universiteit van Kopenhagen en studeerde af aan de Deense Filmschool. Hij won talloze prijzen, waaronder een Emmy voor Nikolaj and Julie en een BAFTA voor The Killing.

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.
Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

  EAN :9789400510340
  Auteur : Søren Sveistrup
  Uitgever :Bruna Uitgevers, A.W.
  Publicatiedatum :  19-10-2018
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :141mm
  Breedte :215mm
  Dikte :46mm
  Gewicht :721gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :544 b.
  Trefwoorden :  denemarken;kastanjepoppetjes;moord;moordenaar;recherche;thriller