EAN: 9789090326917
Publicatiedatum:  13-02-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 141 mm
Breedte: 211 mm
Dikte: 26 mm
Gewicht: 568 gr
Aantal bladzijden: 400

   Leverbaar

Rodaan Al Galidi (Irak) woont sinds 1998 in Neder land. Naast dichter is hij auteur van verschillende romans, waaronder de bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg. Dat boek is inmiddels ook verschenen in het Engels. Zijn dichtbundels De herfst van Zorro (2007) en Koelkastlicht (2016) waren genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. De roman De autist en de postduif (2011) won de Literatuurprijs van de Europese Unie. Kort daarna zakte hij voor het inburgeringsexamen.

Dit boek is een reis door het diepe hart van Nederland. Nee. Het is een roman voor iemand die het Nederlands beheerst, maar de cultuur niet. Nee. Een beschrijving van Nederland in al haar verscheidenheid. Nee. Dit boek is gewoon Holland. Behalve met onverwachte regenbuien, de Aldi en de zee had Semmier Karim niet zo gek veel ervaring met het leven in Nederland buiten het azc. Na negen jaar wachten op een verblijfsvergunning komt hij terecht in het echte Holland, dat van haar inwoners, niet dat van het systeem. Het wordt een zoektocht naar zichzelf, de jongen die hij gaandeweg verloren is en naar het thuis waar hij zo naar verlangt. Onderweg blijkt het volk anders te zijn dan het systeem, en zijn reis moeilijker dan hij dacht. Wie zijn de Hollanders? Gaat Semmier zijn weg vinden? En wat als de liefde op zijn pad komt? Door de ogen van Semmier Karim zien we Nederland zoals niemand anders het zou kunnen optekenen. Zoals de schrijver het zelf zegt: ‘Holland is de hoofdpersoon van deze roman. Dit boek is mijn reis tussen de Nederlanders en in de Nederlanders. In hun hart, in hun geest, in hun hoofd. En als dat het niet is, dan is het mijn vergissing, waarvan ik dacht dat het mijn reis was.’

Holland is het vervolg op de veelgeprezen roman Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat het Boek van de Maand was in 2017.

  EAN: 9789090326917
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   13-02-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 568 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 400