Scoren!


Nederlands | 16-10-2023 | 228 pages

9789083085999

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 17,50

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Als jonge programmeur ontwerpt Jeroen Derwort het spel Online Soccer Manager (OSM). Scoren! geeft een zeldzaam kijkje achter de schermen van een startup die uitgroeit tot een wereldspeler.

Tekst achterflap

Scoren! vertelt het fascinerende verhaal van Jeroen Derwort. Als jonge programmeur ontwerpt hij op zijn zolderkamertje in Zoetermeer Online Soccer Manager (OSM). Het is een game waarin voetballiefhebbers virtueel eigenaar worden van een voetbalclub, met alles wat daarbij komt kijken. Het spel blijkt een schot in de roos te zijn. Het boek geeft een zeldzaam kijkje achter de schermen van een start-up die uitgroeit tot een wereldspeler, met vijftig medewerkers en meer dan honderd miljoen gebruikers. Jeroen schrijft open en kleurrijk over rechtszaken, hackers, persoonlijke tegenslagen en deals met de grootste gamebedrijven en voetbalclubs ter wereld. In Scoren! lees je ook hoe Jeroen van een schuchtere nerd uitgroeit tot een succesvolle ondernemer. Ondanks alle uitdagingen die hij onderweg tegenkomt, vindt hij zichzelf op zijn tweeëndertigste al terug in de ‘Top-100 Selfmade Miljonairs’-lijst van Quote, tussen sterren als Doutzen Kroes en Armin van Buuren. Bovenal is dit het verhaal van OSM, het meest succesvolle Nederlandse managementspel ooit. Een must-read voor (startende) ondernemers, spelers van OSM, gamers en voetballiefhebbers.

Slogan/Promotie

Scoren! vertelt het fascinerende verhaal van Jeroen Derwort. Als jonge programmeur ontwerpt hij op zijn zolderkamertje in Zoetermeer Online Soccer Manager (OSM). Het is een game waarin voetballiefhebbers virtueel eigenaar worden van een voetbalclub, met alles wat daarbij komt kijken. Het spel blijkt een schot in de roos. Het boek geeft een zeldzaam kijkje achter de schermen van een start-up die uitgroeit tot een wereldspeler, met vijftig medewerkers en meer dan honderd miljoen gebruikers. Jeroen schrijft open en kleurrijk over rechtszaken, hackers, persoonlijke tegenslagen en deals met de grootste gamebedrijven en voetbalclubs ter wereld. In Scoren! lees je ook hoe Jeroen van een schuchtere nerd uitgroeit tot een succesvolle ondernemer. Ondanks alle uitdagingen die hij onderweg tegenkomt, vindt hij zichzelf op zijn tweeëndertigste al terug in de ‘Top-100 Selfmade Miljonairs’-lijst van Quote, tussen sterren als Doutzen Kroes en Armin van Buuren. Bovenal is dit het verhaal van OSM, het meest succesvolle Nederlandse managementspel ooit. Een must read voor (startende) ondernemers, spelers van OSM, gamers en voetballiefhebbers.

Biografie

Jeroen Derwort is zijn carrière als gamemaker begonnen toen hij nog op de middelbare school zat. Na het behalen van de master ICT aan de Universiteit Leiden heeft hij zijn bedrijf succesvol laten groeien en heeft hij van de game Online Soccer Manager een wereldwijde hit gemaakt. Na verkoop van zijn onderneming zet Jeroen zich nu in als Manager van het Gamelab (Haagse Hogeschool) en geeft hij gastcolleges. Daarnaast is hij investeerder, business coach en technology consultant.

Inhoudsopgave

Voorwoord De jeugdopleiding Opgroeien als nerd De MSX-computer Avalon Hit Harvester Debuut in het eerste elftal De aftrap van OSM De openingsfase Een geheimzinnige redder Groen als gras Miskopen De saga tegen SEGA Tactische blunders Games, games, games Scorende spits in de eredivisie Spilzieke sjeiks Het geheim van de OSM-engine Hoe OSM wordt gemaakt Supporters Geld moet rollen De vloek van de cheaters Voetballers en OSM De clubcultuur Meer medewerkers, meer uitdagingen Technische turbulentie Hackers en hooligans Gescout door topclubs De zak met geld van Zynga Rechtszaken en voetbalrechten Aanval is de beste verdediging Drie topclubs in Istanbul Gamebasics zelfstandig maken De tweede poging, met Take Two Van speler naar trainer Kicksen aan de wilgen Buitenspel Komt de transfer ooit rond? Dankwoord en verantwoording

Details

EAN :9789083085999
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum :  16-10-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :148 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :352 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :228
Trefwoorden :  games;gaming;ondernemen;online soccer manager;osm;startup;voetbal