Wereld aan een draad

€19,95


EAN: 9789083009353
Publicatiedatum:  07-10-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 440

  Niet bestelbaar

"Het magisch realisme is terug in de Lage Landen, en hoe!" Bart Jansen (Boekhandel Verkaaik)

Na de Ontdoener (2005) en Ademtocht (2011) is Wereld aan een draad de derde roman van Arie de Geus (1957). De auteur woont en werkt al jaren in het historische centrum van Gouda, waar hij zich zeer thuis voelt. Al van jongs af aan voelt hij een liefde voor taal en verhalen. Goede verhalen zijn net als muziek, beeldende kunst en religie, in zijn ogen instrumenten om tot diepere waarheden te komen over wie de mens is, wat hem drijft en wat daarbij eeuwigheidswaarde heeft en wat niet. Zo kunnen ze een sleutel zijn tot meer inzicht in onze herkomst en bestemming en leiden ze tot een beter onderling begrip.

De in ernstige geldnood verkerende ghostwriter Jonas Teerling krijgt een even onverwachte als lucratieve opdracht van de bekende actrice Audrey Nijkamp. Ze vraagt hem haar memoires te schrijven. Als hij in opdracht van zijn opdrachtgeefster ook nog eens research mag doen in Rome, kan Jonas zijn geluk niet op. Meer dan 20 jaar geleden is daar iets cruciaals voorgevallen in het leven van Audreys vader, de diplomaat Huxley Duyvenvoorde, die destijds ambassadeur in Italië was. De eeuwige stad ontpopt zich echter als het decor van een aantal ontregelende en grimmige gebeurtenissen, die Jonas in een zeer netelig parket brengen. Als eenmaal duidelijk wordt wat de werkelijke bedoeling achter Audrey's opdracht is, zijn de gebeurtenissen al onomkeerbaar aan het uitlopen op een dramatische ontknoping.

Wereld aan een draad is een veelkleurig literair tapijt waarin integriteit en opportunisme, tijdloze inzichten en impulsieve emoties, het koesteren van het mysterie en het blind varen op het puur tastbare zowel met elkaar botsen als met elkaar zijn verweven. In de gedaante van een intrigerend en spannend verhaal probeert deze roman door te dringen tot de dilemma's van de huidige tijd, en de uiteenlopende manieren waarop de mens hiermee omgaat in kaart te brengen.

  EAN: 9789083009353
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   07-10-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 155 mm
  Breedte: 235 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 791 gr
  Voorraad: Niet bestelbaar
  Aantal bladzijden: 440
  Trefwoorden:   magisch realisme