Tsukémono

Peter van Berckel


Nederlands | 07-11-2018 | 200 pagina's

9789081821575

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 32,95

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar




Korte beschrijving/Annotatie

In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken.

Tekst achterflap

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling voor gefermenteerde voeding. Iedere dag een pickle. Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd. Het is een hernieuwde kennismaking met groente, zelfs de soorten die je al door ...  

Slogan/Promotie

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter van Berckel in het boek handzame informatie over vital...  

Biografie

Peter van Berckel is kok en fermentatiedeskundige. Hij is mede-oprichter van de Groene Kookacademie en doceert op verschillende voedingsopleidingen. Zijn voorliefde voor vitale voeding en kennis van de Japanse eetcultuur komen samen in Tsukémono.

Inhoudsopgave

VOORWOORD Sandor Katz 6 Rineke Dijkinga 9 Mijn pad naar tsukémono 11 DEEL 1: TEKST EN UITLEG Inleiding 15 De Japanse tsukémono 17 De Japanse maaltijd 20 Dankbaarheid 21 De rol van groenten in tsukémono 25 Picklen, pickelen of pekelen? 27 Het verschil tussen picklen in de pers en traditioneel fermenteren 28 Het gebruik van de pickle-pers 30 De ‘smaak van de hand’ en hygiëne 32 De ‘zoutdood’ 35 Basissmaken 39 Breng je tsukémono op smaak 41 Keukenmaterialen en s...  

Details

EAN :9789081821575
Auteur: 
Uitgever :Rineke Dijkinga Books
Publicatie datum :  07-11-2018
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :305 mm
Breedte :215 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :1180 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200