EAN: 9789058112170
Publicatiedatum:  20-05-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 224

    Bestelbaar , available on 20/05/2022

Hebben Joden en niet-Joden een gezamenlijke missie? Laat de Bijbel opnieuw tot je spreken en ontdek de profetische betekenis van het verhaal van Abraham, Izak en Jakob voor volgelingen van Jezus.

Rabbi dr. Itzhak Shapira is de oprichter van Ahavat Ammi Ministries www.ahavatammi. org en Yeshivat Shuvu www.shuvu.tv. Deze organisatie is actief in meer dan 50 landen. Rabbi Shapira heef talrijke publicaties geschreven of eraan bijgedragen, waaronder: Return of the Kosher Pig (De Terugkeer van het Koosjere Varken), The Besorah according to COVID-19 (Het Goede Nieuws volgens COVID-19), de Ahavat Olam Sidoer, Van Nisan tot Nisan, De Nacht van de Bruid, 100 Poorten - 100 Sjofarot.

Dankwoord Aan mijn Nederlandstalige lezers Een woord van de redacteur Voorwoord Een woord van de auteur aan de lezer Pètach davar – Inleiding De basis van profetie Het ontwortelde overblijfsel Het Rebekka overblijfsel Epiloog Appendix I: Aangehaalde Bijbelteksten Appendix II: Rabbinale index Appendix III: Bibliografie

Laat de Bijbel opnieuw tot je spreken en ontdek de profetische betekenis van het verhaal van Abraham, Izak en Jakob voor volgelingen van Jezus. Heb je er ooit over nagedacht dat de geboorte van Jakob en Ezau van profetisch belang is voor de eindtijd? En kun je je voorstellen dat het wonderlijke verhaal van Rebekka, die huis en haard verliet om te trouwen met een man die ze niet kende, jouw verhaal kan zijn? Wat heeft dit verhaal ons te vertellen en wat is het verband met de terugkomst van de Messias? Rabbi Shapira legt in dit boek uit wat de oude geschiedenis van Abraham, Izak en Jakob betekent voor de weg die volgelingen van Jezus mogen gaan. Aan de hand van oude én recente Joodse geschriften interpreteert hij profetieën op authentiek Joodse wijze en laat zo zien welke rol Joden en niet-Joden hebben in de voorbereiding op de wederkomst van de Messias. Ook in Nederland en België is de Messiaans-Joodse beweging in opkomst. Steeds meer mensen ontdekken de Joodse wortels van hun geloof en komen erachter dat Jezus niet alleen Joods is, maar als Jood ook op sabbat naar de synagoge ging en zich hield aan de voorschriften van de Tora. Kan het zijn dat deze Messiaans-Joodse beweging een belangrijke rol speelt in de eindtijd? Kunnen Joden en niet-Joden dezelfde Messias vinden en zullen de kerk en de synagoge elkaar omarmen, nadat ze eeuwen van elkaar gescheiden zijn geweest? In dit boek ontdek je wie het Rebekka overblijfsel is en welke belangrijke rol jij kan hebben in de verzoening tussen Jood en niet-Jood!

  EAN: 9789058112170
  Auteur: 
  Uitgever: Highway Media
  Publicatiedatum:   20-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 143 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 355 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 224
  Trefwoorden:   messiaans jodendom;profetie;verhaal van abraham