Europa en de Weg


Nederlands | 27-03-2024 |

9789058042149

Paperback / softback


€ 29,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In 'Europa en de Weg' neemt Van Maanen je mee op reis en tekent hij in meer dan vijftig beelden en verhalen deze fascinerende geschiedenis van het Europees christendom.

Tekst achterflap

Mensen van de Weg: het is een van de oudste benamingen voor de volgelingen van Jezus. Paulus' prediking in plaatsen als Filippi en Thessalonica is het begin van een lange geschiedenis van het christendom in Europa, een geschiedenis die tot op de dag van vandaag ons continent beïnvloedt.  In 'Europa en de Weg' neemt Van Maanen je mee op reis en tekent hij in meer dan vijftig beelden en verhalen deze fascinerende geschiedenis van het Europees christendom. Vanaf de Via Egnatia leidt hij ons langs Byzantium, Rome en de Reformatie, maar ook langs de evangelische beweging en uiteindelijk de secularisatie.  'Europa en de Weg' bespreekt de belangrijkste thema's die elke Europeaan zou moeten kennen om zijn eigen wortels beter te begrijpen. De prachtige illustraties, inzichtgevende kaarten en suggesties voor verdere verdieping maken het boek niet alleen geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook voor educatieve doeleinden.

Biografie

Hendrie van Maanen is theoloog en geograaf. Hij doceert Europese Cultuur aan de Christelijke Hogeschool Ede en is verbonden aan de Vrije Academie.

Details

EAN :9789058042149
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  27-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :242 mm
Breedte :175 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :753 gr
Status : Bestelbaar