Zeven brieven uit de wereldkerk

Bemoediging en uitdaging voor de kerk in Nederland

EAN: 9789055606030
Publicatiedatum:  01-06-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands

    Bestelbaar , available on 01/06/2022

De kerk in West-Europa heeft het moeilijk. Lange tijd gold het Westen als een christelijk werelddeel. De kerk speelde een centrale rol in de samenleving. Zendelingen en missionarissen trokken vanuit het Westen de wereld in om het goede nieuws te brengen. Die tijd lijkt voorgoed voorbij. Kerken zijn in zwaar weer terechtgekomen. Geloven in God is niet meer vanzelfsprekend en jongeren haken af. Op andere plekken in de wereld groeit en bloeit de kerk. Wat is het geheim van kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Hoe kijken niet-Westerse christenen tegen de situatie van de kerk in het Westen aan? Wat zouden wij kunnen leren? Heeft de kerk in Nederland nog toekomst? In dit boek komen zeven kerkleiders uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten aan het woord. In zeven brieven houden ze de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.

Zeven kerkleiders uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten komen aan het woord. Ze houden de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.

Wouter van Veelen (1982) is predikant van de Magnificatkerk in Tiel en verbonden als promovendus aan de Theologische Universiteit Kampen, waar hij onderzoek doet naar Afrikaanse evangelische theologie. Hiervoor werkte hij als predikant in Anduze (Zuid-Frankrijk) en Loenen aan de Vecht.

  EAN: 9789055606030
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   01-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 221 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 171 gr
  Voorraad:  Bestelbaar