EAN: 9789048872114
Publicatiedatum:  10-11-2023
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 240

    Bestelbaar , available on 10/11/2023

Van Egmonds meest persoonlijke boek tot nu toe

In de bundel Voetbal kijken met Van Basten voert Michel van Egmond de lezer in een serie eigenzinnige reportages langs de sportonderwerpen die hem fascineren. Het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

Hij eet pasta met de zwijgzame dopingzondaar Ben Johnson, bekijkt een voetbalwedstrijd met wereldkampioen Carlos Alberto, analyseert samen met Marco van Basten het WK en gaat voor de tweede maal in zijn leven op de foto met de gevallen ster Paul Gascoigne.
Hij is erbij wanneer Feyenoord met dik honderdduizend mensen op de Coolsingel de titel viert, maar ook wanneer Kees Jansma en Mart Smeets in een boekhandel een publiek van veertig man toespreken en hij noteert het allemaal secuur en in zijn eigen observerende en vaak droogkomische stijl.

Het resultaat is een verzameling sportverhalen die zelden gaan over het spel en de punten, maar veel vaker over de tol van de roem, over het vergeefse gevecht tegen de vergankelijkheid en vooral over de mens achter de superster.


Met een voorwoord van Wilfried de Jong

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

  EAN: 9789048872114
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   10-11-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 292 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240
  Trefwoorden:   ben johnson;beroemdheden;gezellig;grappig;kees jansma;mart smeets;paul gascoigne;sport;sport bio's;voetbal