De bijbel van de Turkse keuken


Nederlands | 27-10-2022 | 496 pages

9789048864324

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 34,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar




Korte beschrijving/Annotatie

Hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Turkse keuken wil leren kennen

Tekst achterflap

Van börek tot baklava en van meze en dolmas's en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd.

Biografie

Hale Amus werd geboren in Koeweit en groeide als dochter van een Turkse moeder en Palestijnse vader op in Istanboel. Nadat Hale in 2016 naar Nederland verhuisde, startte ze met haar bedrijf Turkish Tale (@turkish.tale), waarmee ze de diversiteit van de Turkse keuken belicht door middel van wekelijkse afhaalmenu's. Hale woont met haar man en zoon in Eindhoven.

Details

EAN :9789048864324
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum :  27-10-2022
Formaat :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :217 mm
Breedte :162 mm
Dikte :45 mm
Gewicht :1220 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :496
Collectie :  Landenbijbels