EAN: 9789048862412
Publicatiedatum:  30-09-2021
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 288

    Bestelbaar , available on 30/09/2021

Het langverwachte nieuwe boek van Annejet van der Zijl

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte voorouder?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

'Annejet van der Zijl heeft een prettige, vlotte manier van vertellen, waarbij ze behendig inzoomt op de sleutelscènes die de levens van haar hoofdpersonen hebben bepaald.'

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliet.

  EAN: 9789048862412
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   30-09-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 146 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 445 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Trefwoorden:   atlantische oceaan;beurscrach;charleston;familiegeschiedenis;geerbron;handelsmaatschappij;leon & juliet;new york;romance;san francisco;slavernij;verenigde staten;zeereizen