De bijbel van de Indiase keuken

Van biryani tot curry’s en dahl en van platbroden tot samosa’s

EAN: 9789048859795
Publicatiedatum:  07-05-2021
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 496

    Bestelbaar , available on 07/05/2021

Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in De bijbel van de Indiase keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest - en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Van curry's en biryani tot dahl en van lassi tot naan en samosa's

Paulami Joshi (1985) werd geboren in Kolkata (voorheen Calcutta) in de deelstaat West-Bengalen (Oost-India). Koken leerde ze als vanzelfsprekendheid van haar moeder. Voor studie en werk woonde ze in verschillende Indiase steden, waaronder Mumbai, waar ze ieder vrij uurtje besteedde aan het verder ontrafelen van de immense eetcultuur die het land rijk is. In 2017 verhuisde Paulami naar Nederland.

    EAN: 9789048859795
    Auteur: 
    Uitgever: Overamstel Uitgevers
    Publicatiedatum:   07-05-2021
    Formaat: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 162 mm
    Breedte: 217 mm
    Dikte: 46 mm
    Gewicht: 1245 gr
    Voorraad:  Bestelbaar
    Aantal bladzijden: 496
    Collectie:   Landenbijbels
    Trefwoorden:   biryani;butter chicken;curry;dahl;india;indiase;keuken;paratha;platbrood;samosa;tandoori