EAN: 9789048859603
Publicatiedatum:  26-06-2021
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 256

    Bestelbaar , available on 26/06/2021

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?
De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken

Susan Smit (1974) is schrijfster en columnist. Ze heeft inmiddels achttien succesvolle boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Vloed, Gisèle en Tropenbruid.

Het laatste, schokkende heksenproces in Nederland ontaardt in een krachtmeting tussen de plaatselijke kasteelheer en een enorm sterke vrouw.

  EAN: 9789048859603
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   26-06-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 346 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Trefwoorden:   dochter;entgen;familie;feiten;feminisme;gedramatiseerd;geschiedenis;heks;heksen;heksenproces;historische roman;inquisitie;kasteel;kasteelheer;liefde;limbricht;limburg;luijten;luyten;macht;moed;moeder;non-fictie;op waarheid gebaseerd;peter luijten;proces;processtukken;roman;sittard;slachtoffer;spiritualiteit;tovenarij;verhaal;vrouwen;vrouwenonderdrukking;waargebeurd;zeventiende eeuw