EAN: 9789048853014
Publicatiedatum:  31-01-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 135 mm
Breedte: 211 mm
Dikte: 22 mm
Gewicht: 345 gr
Aantal bladzijden: 240

   Leverbaar

Anneleen Van Offel (1991) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze publiceerde columns in De Standaard en verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften. Anneleen is programmator van De Sprekende Ezels in Gent, redacteur bij Deus Ex Machina en Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk in 2019-2021. Voor Hier is alles veilig sprak ze tientallen Israëli's, Israëlische (ex-)soldaten en hun familie. De Morgen tipte haar als twintiger om in 2020 in de gaten te houden.

Na een noodkreet van haar stiefzoon Immanuel, die ze tien jaar niet heeft gezien, vertrekt arts Lydia naar Israël. Daar aangekomen blijkt ze te laat. Er rest haar niets anders dan haar oude moederrol weer op zich te nemen en door te reizen, op zoek naar wie haar zoon is geworden. In de ontmoetingen met zijn vriendin, zijn vader en toevallige passanten reconstrueert Lydia het leven van een jongen in het leger die verstrikt raakte in een werkelijkheid groter dan hijzelf.

Hier is alles veilig is een aangrijpende roadtrip door een land onder hoogspanning. Het verhaal stelt prangende vragen over blinde vlekken, over hoe te leven in een wereld gedomineerd door het verleden en over het verlangen om gezien te worden. Bovenal gaat het over die ene vraag die iedereen aangaat: wat hou je jezelf voor, zodat je kunt leven hoe je leeft?

'Menselijk, intelligent, doordringend. Anneleen Van Offel snijdt met haar zinnen en gedachten door de complexiteit van een conflict en toont zo wat het betekent om alsnog een mens te blijven' Jeroen Olyslaegers

'Gevoelig, wijs, beeldend, ontroerend, meeslepend maar vooral: bewonderenswaardig empathisch' Fleur van Groningen

Een moeder reist door een land onder hoogspanning, op zoek naar haar zoon

  EAN: 9789048853014
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   31-01-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 345 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 240
  Trefwoorden:   anneleen;antwerpen;belgië;bezette gebieden;charlotte van den broeck;conflict;de morgen;de standaard;deburen;debuut;debuutroman;deus ex machina;ex-soldaat;fleur van groningen;grunberg;haifa;hebron;israël;jeroen olyslaegers;jeruzalem;joden;jodendom;joods;kortrijk;leger;letterzetter;literair;moeder;nikkie van lierop;offel;offelen;palestina;roman;roxane van iperen;schrijfster;soldaten;sprekende ezels;stiefmoeder;stiefzoon;talent;talent pool;van offel;vlaams;vlaanderen;zoon