EAN: 9789048848782
Publicatiedatum:  10-04-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 135 mm
Breedte: 210 mm
Dikte: 23 mm
Gewicht: 343 gr
Aantal bladzijden: 224

    Leverbaar

Ontroerend en confronterend verhaal over verdriet, hoop en verbinding

Khalid Kasem (1978) is jurist, schrijver en docent. Hij is eigenaar en (mede)naamgever van het advocatenkantoor De Vries & Kasem en doceert in de beroepsopleiding van advocaten. Daarnaast maakte hij naam als mental coach voor topsporters en geeft leiderschapstrainingen voor het bedrijfsleven. Hij is tevens vertrouwenspersoon en belangenbehartiger van Abdelhak Nouri en diens familie.

Abdelhak Nouri wordt alom beschouwd als een van de meest talentvolle voetballers van zijn generatie. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat hij definitief door zou breken bij Ajax en ook internationaal naam zou gaan maken. Op 8 juli 2017 verandert echter voorgoed zijn leven, en dat van zijn familie, wanneer hij tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werden Bremen in het Oostenrijkse Hippach twintig minuten voor het eindsignaal in elkaar zakt op het veld. Niet veel later wordt duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg. Het nieuws dat hij nooit meer zal kunnen voetballen slaat in als een bom, niet alleen bij zijn naasten, maar bij fans wereldwijd.

Dit boek vertelt voor het eerst het verhaal van Abdelhak vanuit het perspectief van zijn familie en vrienden. Een verhaal over de lange weg die de familie Nouri als migrantengezin afgelegd heeft. Over de droom die zij verwezenlijkt zagen in het onmiskenbare talent van hun zoon. Een verhaal over Abdelhak als voetballer en als mens, over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.

Abdelhak Nouri is vlot geschreven - mooi, ontroerend. Hartverscheurend

  EAN: 9789048848782
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   10-04-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 343 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 224
  Trefwoorden:   2017;abdelhak;advocaten;ajax;ajax 1;appie;bewustzijn;biografie;boek;coma;de toekomst;donny van de beek;e-book;ebook;familie;foundation;frenkie de jong;hartaanval;hartritmestoornissen;hartstilstand;henk spaan;hersenschade;hippach;jong ajax;kasem;khalid;knvb;kroniek;luisterboek;nouri;nourie;nu;ongeval;onvervulde droom;stay strong appie;staystrongappie;steven bergwijn;stevie bergwijn;stichting;vader;van de sar;verdriet;verhaal;voetbal;voetbalboek;voetballer;zorg