EAN: 9789048843510
Publicatiedatum:  27-10-2017
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 135 mm
Breedte: 210 mm
Dikte: 26 mm
Gewicht: 374 gr
Aantal bladzijden: 272

   Leverbaar

Astrid Holleeder - de zus van Willem Holleeder - schreef een verbijsterende familiekroniek waarin zij een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder.

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf?

Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder.

  EAN: 9789048843510
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   27-10-2017
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 374 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 272
  Trefwoorden:   advocatuur;amsterdam;astrid holleeder;cor van hout;criminaliteit;familie;getuigen;heineken-ontvoering;john van den heuvel;judas;justitie;misdaad;onderwereld;peter r. de vries;rechtszaak;sonja holleeder;willem holleeder