De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens - voor kinderen

EAN: 9789047630180
Publicatiedatum:  20-10-2022
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 72

    Bestelbaar , available on 20/10/2022

Kinderen zijn mensen en daarom zijn mensenrechten ook kinderrechten Een inclusief en positief boek dat bijdraagt aan het gesprek over dit actuele onderwerp

Klinkt behoorlijk saai, he? In dit boek, dat de auteurs samen met Amnesty International hebben ontwikkeld, zijn de dertig artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geformuleerd op een manier die kinderen kunnen begrijpen. Het boek zit vol voorbeelden: alle mensen zijn gelijk voor de wet, dus als de koning te hard rijdt, krijgt hij ook een boete van de politie! Omdat alle mensen dezelfde rechten hebben, ongeacht de specifieke omstandig heden waarin ze leven, zijn in dit boek veel verschillende mensen vertegenwoordigd: meisjes en jongens, vaders en moeders, paren van hetzelfde geslacht, oud en jong, zwart en wit, mensen met en zonder beperking en transgenders. Kinderen zullen vast blij zijn om te lezen dat ook zij recht hebben op een privéleven met geheimen, recht hebben op vrije tijd en rust van school! Zin in een betere wereld?

In samenwerking met Amnesty International

CAI SCHMITZ-WEICHT vond het als kind enorm frustrerend als iemand zei: ‘Dat begrijp jij toch niet’. Ze vermoedde dat volwassenen sommige dingen gewoon niet goed konden uitleggen. Of dat het te vermoeiend voor ze was. Met dit boek wil ze in ieder geval duidelijk zijn over dit onderwerp! KA SCHMITZ tekende op school al het liefst, ook tijdens wiskunde, scheikunde en Frans. Als mensenrechten overtreden worden, wordt ze woedend. Daarom zet ze zich al jaren in voor de strijd tegen onrecht – onder andere door het maken van illustraties.

  EAN: 9789047630180
  Auteur: 
  Uitgever: Rubinstein Publishing BV
  Publicatiedatum:   20-10-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 207 mm
  Breedte: 204 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 362 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 72