EAN: 9789045320564
Publicatiedatum:  06-11-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands

    Leverbaar

In deze 'Kleurtechniekenworkshop' is kunstenares Julia Woning je ultieme gids bij het kleuren - zij begeleidt je van begin tot eind en bij elke stap van het proces. Het begint allemaal met het juiste gereedschap en een beetje voorkennis: je kleurmateriaal en de kleurenleer. Je leert in haar workshop alles over de meest gebruikte materialen, wat hun eigenschappen zijn en hoe je ze het best tot hun recht laat komen. Van kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden, pastelkrijt, viltstiften, waterverf, markers en gel- en glitterpennen tot de doezelaar, wit als kleur en gum als kleurmateriaal. Julia Woning laat je zien hoe je met bepaalde kleurtechnieken en het juiste kleurenpalet de mooiste kleurplaten maakt. Bovendien leer je je eigen stijl ontwikkelen door het toevoegen van patronen, schaduw en lagen. Ook laat ze verschillende mix-media zien, het effect van blenden en het gebruik van terpentine en babyolie.

* Veel achtergrondinfo over kleurmaterialen en hun eigenschappen
* Een perfecte balans tussen instructiepagina's & inspirerende voorbeelden en witruimte om zelf te
oefenen
* Landscape-formaat geeft volop ruimte om te schetsen en uit te proberen

Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames schilderijen, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken, agenda voor volwassenen uit en de Dierenkleurboeken. Meer informatie over Julia's werk is te vinden op www.juliawoning.com.

Kleuren voor volwassenen is nog steeds immens populair. Met dit boek toont de schrijfster, bekend van de Dikke Dames, verschillende technieken om tekeningen in te kleuren. Na de inleiding komt een uitleg over kleurgebruik aan de hand van de kleurencirkel: hoe creëer je kleurcontrasten, kleurverlopen complementerende kleuren. Dit wordt gevolgd door een korte geschiedenisles over het inkleuren en het ontstaan van papier. Hierna worden in verschillende hoofdstukken de teken - en kleurmaterialen uitgelegd, namelijk grafietpotloden, kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelkrijt, viltstiften, markers, verfstiften, gelpennen, fineliners, tangle en doodles, gum, puntenslijper en fixatief. Uiteindelijk zijn er hoofdstukken over huidskleur, de werkplek, hoe te beginnen en schaduwwerking. Dit alles wordt zeer uitgebreid en duidelijk uitgelegd met interessante achtergrondinformatie, handige kleurtips, tips over het aanschaffen van materialen, mooie kleurentekeningen en kleurplaten. Een vrolijk en informatief boek, geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met tekenen en kleuren.

  EAN: 9789045320564
  Auteur: 
  Uitgever: BBNC Uitgevers
  Publicatiedatum:   06-11-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 221 mm
  Breedte: 251 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 543 gr
  Voorraad: Beschikbaar