Proefles
Joël Broekaert
Nederlands | 04-04-2023 | 216 pagina's
9789045046532
Paperback / softback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 24,99
Korte beschrijving/Annotatie
Hoe werkt proeven eigenlijk? Broekaert neemt je mee op een populairwetenschappelijke ontdekkingsreis naar de werking van smaak. Zijn boek verandert je leven, minstens drie maaltijden per dag.
Tekst achterflap
Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken.
In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt 'Proefles' je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.
Recensie/Quote
'Nooit meer last van luie smaakpapillen na de lessen van professioneel proever Joël Broekaert.'
Biografie
Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en recensent voor nrc. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Met Hiske Versprille presenteert hij de podcast Makkelijke eters. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël. Eerder verscheen van zijn hand De Alleseter, Van honingbij tot hagelslag, samen met Joris Bijdendijk, de bestseller Bij Bijdendijk thuis, Zijn meest recenten boeken zijn Proefles en De wereldgeschiedenis in twaalf bonen.
Details
EAN : | 9789045046532 |
Uitgever : | Atlas Contact, Uitgeverij |
Publicatie datum : | 04-04-2023 |
Uitvoering : | Paperback / softback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 229 mm |
Breedte : | 150 mm |
Dikte : | 21 mm |
Gewicht : | 385 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 216 |