Leven en laten leven

een gedachtewisseling over abortus en zelfbeschikking

EAN: 9789045045078
Publicatiedatum:  17-06-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 120

    Bestelbaar , available on 17/06/2022

Onlangs werd het recht op legale abortus ingeperkt in de Verenigde Staten en Polen, en ook in veel andere Westerse landen wordt de anti-abortuslobby steeds luider. Hoe zeker kunnen we zijn van ons abortusrecht in Nederland? Hebben we onze argumenten paraat als het nodig is?

Na bijna veertig jaar legalisering, zit abortus nog altijd in de taboesfeer. Het debat erover is verhard en wordt gekenmerkt door stelligheid. Tijd voor een gelaagder gesprek over één van onze meest persoonlijke keuzes. Over zelfbeschikking, termijngrenzen, het recht op leven en het belang van toegankelijke abortuszorg.

Rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen riep via haar Instagramaccount @Zeikschrift mensen op hun argumenten voor en tegen, ervaringen, twijfels en gedachten over abortus te delen. Ingeleid door een bevlogen en persoonlijk essay, staat een ruime selectie van die reacties in 'Leven en laten leven', als een genuanceerd gesprek in boekvorm.

Want willen we onze wetten en rechten beschermen, dan moeten we ze verdedigen.

De enige manier om ons recht op abortus en zelfbeschikking te beschermen, is door er inhoudelijk over te blijven praten. Van den Nieuwenhuizen (@zeikschrift) nodigt uit tot een genuanceerd gesprek.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen (1991) is rechtshistoricus en mediacriticus. Ze werkt als Fulbright PhD-kandidaat aan de City University of New York waar ze onderzoek doet binnen rechtsgeschiedenis. Op haar Instagramaccount @zeikschrift stelt ze misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, zoals genderstereotypering en stelselmatige afwezigheid van stemmen. Ze schrijft onder meer voor Vogue, Het Parool en NRC en is regelmatig te gast bij radio- en tv-programma’s. Opzij riep haar uit tot een van de tien meest invloedrijke mediavrouwen

  EAN: 9789045045078
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   17-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 126 mm
  Breedte: 199 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 151 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 120