Van aardappel tot avocado

Klaartje Scheepers


Nederlands | 26-10-2021 | 320 pagina's

9789045041728

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar




Korte beschrijving/Annotatie

Met Allerhande als reisgids neemt Klaartje Scheepers je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.

Tekst achterflap

Hoe beïnvloedde Allerhande wat wij eten, hoe lang we in de keuken staan, welke producten en keukens we ontdekken? De eerste Allerhande verscheen in 1954. Stel je voor dat je alle edities op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een lange tafel vormen. Achter al die borden zitten talloze verhalen, die verzameld zijn in dit boek. En als je erlangs zou lopen, zie je hoe de gerechten veranderen, maar ook wijzelf en de wereld om ons heen. Van groene erwten met boterhamworst tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair tot überlokaal. Ons bord weerspiegelt wie we waren en zijn.

Recensie/Quote

‘Scheepers’ heerlijke schrijfstijl en het verslag van zeven decennia eetgeschiedenis van Nederland maakten dat ik het boek in een ruk heb uitgelezen.’ – Het Parool

Biografie

Klaartje Scheepers is neerlandica, (culinair) redacteur en (schrijf)coach. Ze was onder meer hoofdredacteur van Elle Eten en rondde koksopleidingen af aan ROC Amsterdam en de Ballymaloe Cookery School in Ierland. In 2021 verschijnt Van aardappel tot avocado. Allerhande en zeventig jaar Nederlandse eetcultuur.

Details

EAN :9789045041728
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  26-10-2021
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :498 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320