EAN: 9789044641066
Publicatiedatum:  20-05-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 137 mm
Breedte: 214 mm
Dikte: 33 mm
Gewicht: 528 gr
Aantal bladzijden: 368

    Leverbaar

Toen Kim Jong-un in 2011 zijn vader en zijn grootvader opvolgde als leider van Noord-Korea voorspelde menigeen dat de twintiger vanwege zijn gebrek aan leiderschapservaring snel opzij zou worden gezet door oudere partijbonzen. Al snel werd duidelijk dat Kim de onbetwiste leider was; hij bracht de VS en de regio regelmatig tot wanhoop.
Voormalig CIA-analiste Jung H. Pak was vanaf het begin van Kims heerschappij betrokken bij het Amerikaanse beleid inzake Noord-Korea. In dit meesterlijke boek verklaart ze Kims onstuitbare opkomst op het wereldtoneel, van de gewelddadige zuiveringen in eigen land tot de diplomatieke stappen die leidden tot de historische – en nog steeds bizarre – ontmoetingen met president Trump.
Terwijl de nucleaire spanningen nog steeds toenemen, is Hoe je Kim Jong-un wordt de eerste gezaghebbende biografie van de raadselachtige man met het merkwaardige kapsel, die vanaf zijn eerste dagen als ‘grote Kameraad’ een onuitwisbaar stempel op de wereldgeschiedenis heeft gezet.
Jung H. Pak is een voormalig CIA-analiste. Met haar briljante Brookings Institution essay ‘The Education of Kim Jong-un’ vestigde ze haar naam als onbetwiste Noord-Korea-autoriteit.
‘Op deskundige en behoedzame wijze heeft Jung H. Pak haar ervaring als inlichtingenanalist benut en het is haar gelukt door te dringen tot het ondoorzichtige Noord-Korea. (...) Een belangrijk boek, zowel voor de professionele deskundige als voor mensen die snel inzicht willen krijgen in het “heremietenkoninkrijk” en zijn raadselachtige leider.’ - James Clapper, voormalig directeur National Intelligence
‘Dit goed geschreven, weloverwogen en objectieve boek biedt een belangrijke visie op een raadselachtige leider. Afgezien van een supergeheime CIA-briefing kun je niets beters krijgen dan dit.’ - Sue Mi Terry, voormalig directeur Korea bij de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad

  EAN: 9789044641066
  Auteur: 
  Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   20-05-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 137 mm
  Breedte: 214 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 528 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 368