Omdat God ernaar verlangt mens te zijn

Overwegingen bij Kerst en Pasen

EAN: 9789043538732
Publicatiedatum:  02-03-2023
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 80

    Bestelbaar , available on 02/03/2023

Hét geschenkboek voor Pasen, met overwegingen rond de menswording en het lijden van Jezus en schilderijen van oude meesters.

Omdat God ernaar verlangt mens te zijn van Tomáš Halík is een prachtig geschenkboek met overwegingen voor Kerst en Pasen en oude meesterwerken. De mens streeft naar vrijheid en macht en wil in het middelpunt van de belangstelling staan. In dit geschenkboek laat Tomáš Halík zien hoe God door zijn verlangen mens te worden, juist zwakte en kwetsbaarheid verheft tot ware kracht. Het mysterie van de incarnatie wordt ook tastbaar in de schilderijen van oude meesters, die aanzetten tot meditatie. ‘Laten we God niet zoeken in de stormen van rampen, in de overstromingen van ongeluk waardoor onze zekerheden beginnen te wankelen. Laten we liever naar zijn stem luisteren in de zachte adem van menselijk mededogen, in de uitingen van solidariteit. In het heilige en onvoorwaardelijke van de liefde, daar ontdekken we God,’ aldus Halík.

‘In dit boek worden Pasen en Kerst tastbaar dankzij de vervlechting van hoopvolle gedachten van Halík en schilderijen van oude meesters.’

Tomáš Halík (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomášek en Johannes Paulus II. Eerder verschenen ‘Geduld met God’, ‘Raak de wonden aan’, ‘Niet zonder hoop’ en zijn autobiografie ‘In het geheim geloven’.

  EAN: 9789043538732
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Kees de Wildt
  Publicatiedatum:   02-03-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 218 mm
  Breedte: 177 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 300 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 80