Opstaan! (eenstemmig)

meer liederen uit Iona & Glasgow

EAN: 9789030411215
Publicatiedatum:  25-11-2008
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 112

    POD (Beschikbaar als print-on-demand.) , available on 25/11/2008

Wie zich wil laten inspireren door de Keltisch-christelijke traditie en door de eigentijdse vertaling die de Iona Community daaraan geeft, vindt in deze bundel een nieuwe verzameling liederen.

Opstaan! gaat verder in het spoor van de veelgebruikte bundel Liederen en gebeden uit Iona & Glasgow (2003). De inhoud is zeer divers: onder meer psalmbewerkingen, liederen bij rouw en verlies, meditatieve en opstandige liederen en korte liturgische elementen. Naast het Nederlands is de tekst in de oorspronkelijke taal weergegeven.

De meeste liederen zijn afkomstig uit het werk van de Wild Goose Resource Group in Glasgow en uit de vieringen in Iona Abbey. Daarnaast zijn er bijdragen uit andere landen en nieuwe liederen uit Nederland.

De redactie is gevoerd door Roel Bosch, Julius Duijts, Desirée van der Hijden, Teun Kruijswijk Jansen, Jandirk Pronk, René Silvis, Dirk Strasser en Erna Treurniet - allen betrokken bij de Nederlandse Iona Groep. Naast hun bijdragen zijn teksten opgenomen van Atze Bosch, Marijke de Bruijne, Andries Govaart, Maria de Groot, Gert Landman en René van Loenen.

Evenals Liederen en gebeden uit Iona & Glasgow is Opstaan! Meer liederen uit Iona & Glasgow zowel beschikbaar in een eenstemmige editie met en zonder een cd als in een meerstemmige editie. Daarnaast is de cd ook los verkrijgbaar.

  EAN: 9789030411215
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   25-11-2008
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 148 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 7 mm
  Gewicht: 156 gr
  Voorraad:  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 112