Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan

EAN: 9789029540254
Publicatiedatum:  11-02-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 540

    Leverbaar

Ischa Meijer (1943-1995), liet een indrukwekkend journalistiek en literair werk na. Hij publiceerde onder meer Brief aan mijn moeder, De Handzame Ischa Meijer, Interviewen voor beginners en De Dikke Man. Hij wordt gezien als één van de beste interviewers die Nederland gekend heeft.

Het leven van Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn werk, waarin hij streed tegen hypocrisie en onwaarachtigheid, rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. De eerlijkheid waarmee hij zijn omgeving beschreef werd door velen als schokkend ervaren, maar zorgde ervoor dat de naoorlogse generatie een stem kreeg. Tegenover de geheimtaal die er thuis gesproken werd, zette hij zijn eigen vocabulaire waarmee hij ‘de hele wereld te lijf ging om te demaskeren’. Zijn uitgangspunt: iedereen heeft iets te verbergen.
Ronit Palache toont aan de hand van Meijers werk hoe hij zich in diverse gedaanten uitsprak over de oorlog en de joodse identiteit: als nietsontziend interviewer die anderen liet zeggen wat hij zelf niet kon verwoorden, als dichter, schrijver, verslaggever en als columnist, via zijn alter ego De Dikke Man. Een groot deel van deze teksten werd niet eerder in boekvorm gepubliceerd.

  EAN: 9789029540254
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   11-02-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 116 mm
  Breedte: 196 mm
  Dikte: 35 mm
  Gewicht: 496 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 540