EAN: 9789029095907
Publicatiedatum:  22-03-2023
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 288

    Bestelbaar , available on 22/03/2023

Een eigentijdse Japanse roman over het maken van keuzes en de magie van het juiste boek op het juiste moment

Voor de lezers van Voordat de koffie koud wordt en Als katten van de wereld verdwijnen

Op iemand vertrouwen kan moeilijk maar ook bevrijdend zijn. Wees niet bang: mevrouw Komachi helpt je om de pagina van je leven om te slaan.

De raadselachtige bibliothecaresse Sayuri Komachi stelt iedereen die bij haar aanklopt om aanbevelingen de vraag: ‘Waar bent u naar op zoek?’ Ze luistert goed naar wat haar bezoeker haar vertelt, en ook naar het verhaal tussen de regels. Behalve met het gevraagde komt ze vervolgens ook met een heel ander boek, een boek dat de ogen doet openen.

Vijf bezoekers van een buurtbibliotheek in Tokio vertellen in vijf onderling verbonden verhalen over de verrassende wending die hun leven neemt door hun ontmoeting met Sayuri. Allen staan ze op een kruispunt in hun leven of carrière; het gesprek met de bibliothecaresse is voor elk een levensveranderende ervaring.

De bibliotheek van geheime dromen is een bijzondere roman over de magie van boeken, de zoektocht naar een leven en werk die gelukkig maken, en de kracht van een luisterend oor.


In de pers

‘Dit literaire pareltje is een ode aan boeken en aan ontmoetingen.’ Psychologies

‘Michiko Aoyama bezingt het belang van een echt gesprek tussen mensen en de uitwisseling van kennis en ervaring.’ Ouest France

‘Deze mooie roman laat zien hoe een welwillend luisterend oor alles kan veranderen.’ Madame Figaro

Michiko Aoyama (1970) werkte voor een Japanse krant in Sydney en als redacteur van een tijdschrift in Tokio, voordat ze zich fulltime op het schrijven van boeken stortte. Voor haar werk ontving ze meerdere literaire prijzen. De bibliotheek van geheime dromen behaalde de tweede plek van de Japanse Boekhandelsprijs 2021. Net als haar debuutroman stond het lang in de Japanse bestsellerlijst. Aoyama woont momenteel in Yokohama.

  EAN: 9789029095907
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Elbrich Fennema
  Publicatiedatum:   22-03-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 207 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 451 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Trefwoorden:   bibliotheek;boeken;japan;keuzes;leven;middernachtbibliotheek;tokyo