Terug naar nazi-Duitsland

Het heldhaftige verhaal van Fred Mayer: een holocaust-vluchteling die in een geheime missie hielp de nazi's te verslaan

EAN: 9789029094429
Publicatiedatum:  11-06-2021
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 288

    Bestelbaar , available on 11/06/2021

Een waargebeurd, spannend, filmisch verhaal over ongelooflijk heldendom in de Tweede Wereldoorlog

Freddy Mayer groeide op in Duitsland en was getuige van de opkomst van de nazi’s. Toen hij zestien was, vluchtte zijn familie naar de Verenigde Staten – ze behoorden tot de laatste Duitse Joden die in 1938 ontsnapten. Daar probeerde Mayer dienst te nemen in het leger, maar hij werd afgewezen omdat hij een Duitser was. Hij werd daarentegen wel snel aangeworven bij de OSS, de spionagedienst van de CIA. Mayer, vergezeld door de Nederlands-Joodse vluchteling Hans Wijnberg en nazi-overloper Franz Weber, werd in Oostenrijk gedropt. Maandenlang stuurde hij via Wijnberg rapporten naar de OSS. Die rapporten bevatten een goudmijn aan informatie, leverden belangrijke gegevens voor het Ardennenoffensief en zorgden ervoor dat de geallieerden twintig nazi-treinen konden bombarderen.

Vlak voor de geallieerde overwinning werd Mayer gevangengenomen door de Gestapo en dagenlang gemarteld. Opmerkelijk genoeg overtuigde hij de nazi-commandant van de regio ervan zich over te geven en zo voltooide hij een van de succesvolste missies van de oorlog.

In de pers

Terug naar nazi-Duitsland is een meesterlijk verhaal van een geweldig getalenteerde schrijver.’ Alex Kershaw

‘Een opwindend leesavontuur.’ The Wall Street Journal

‘Een boeiende pageturner.’ Kirkus Reviews


Eric Lichtblau is een journalist en schrijver die twee keer de Pulitzerprijs won, in 2006 voor zijn verslagen over de afluisterpraktijken van de NSA en in 2017 voor zijn verslaggeving over Rusland en Trump. Hij schreef voor onder andere The Times, The New Yorker en TIME en is een graag geziene gast bij zenders als CNN, PBC en ABC. Bij uitgeverij Meulenhoff verscheen eerder zijn succesvolle boek Nazi’s in Amerika.

  EAN: 9789029094429
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Fred Hendriks
  Publicatiedatum:   11-06-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 444 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Trefwoorden:   amerika;geheime missie;geschiedenis;holocaust;nazi-duitsland;oorlog;spionage;tweede wereldoorlog;twintigste eeuw;waargebeurd