EAN: 9789029093972
Publicatiedatum:  16-06-2020
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 288

    Leverbaar

Amity Gaige heeft diverse romans op haar naam staan, waaronder het unaniem lovend onthaalde Schroder en Alledaagse wanen, en ze schreef essays, artikelen en verhalen voor o.a. Yale Review, The Literary Review, The Los Angeles Times, en O Magazine. Ze kreeg een Fulbright Fellowship, een McDowell Colony Fellowship en een Baltic Writing Residency Fellowship toegekend, en is momenteel gastauteur aan het Amherst College. Ze woont met haar gezin in Amherst, Massachusetts.

De nieuwe roman van de bestsellerauteur van Schroder

Juliet heeft moeite het ouderschap te combineren met het voltooien van haar proefschrift. Dan kondigt haar echtgenoot Michael aan dat hij zijn baan gaat opzeggen en een zeilboot wil kopen om de wereld mee rond te varen. Hoewel het stel nauwelijks ervaring heeft met zeilen, vertrekken ze met hun twee kinderen, Sybil van zeven en George van twee, naar Panama. Daar ligt de Juliet, zoals Michael de boot gedoopt heeft, op hen te wachten.

De reis begint fantastisch: het huwelijk van Michael en Juliet krijgt een boost en ook de kinderen zijn overdonderd door het avontuur en de schoonheid van de natuur. Maar de zee en het dicht op elkaar leven zorgen ook voor problemen in het gezin.

In lyrisch proza schetst Gaige een onvergetelijk portret van een familie die aan het wankelen wordt gebracht door het gewicht van het verleden en de uitdagingen in het heden.

In de pers

‘Verbazingwekkend mooi. Gaige sleept je mee in dit
tragische verhaal met de sierlijke stijl van een dichter en
de intensiteit die je soms vindt in een thriller.’ The New York Times Book Review


‘Diepgaand en herkenbaar. Overstag houdt een fijne balans tussen de werkelijkheid en het metaforische.’ The Wall Street Journal


‘Gaige is een buitengewone schrijver.’ The Boston Globe

  EAN: 9789029093972
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Ton Heuvelmans
  Publicatiedatum:   16-06-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 219 mm
  Dikte: 35 mm
  Gewicht: 522 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Trefwoorden:   avontuur;crisis;huwelijk;huwelijksproblemen;reis;zeilen