Rio


Nederlands | 19-01-2024 | 320 pages

9789026364860

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 22,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Revolutie, moord en liefde in de roaring twenties van Brazilië. Betoverende roman van een meesterlijke verhalenverteller die een liefdesverhaal, een whodunit en een broeierige historie ineen aflevert.

Tekst achterflap

Brazilië, 1924. De roaring twenties zijn onstuimiger dan ooit als in Brazilië de zoveelste koffiecrisis losbarst. In Sao Paulo broeit het, en tegen deze achtergrond kruisen de paden van twee op drift geraakte zielen.

Inspecteur en koffiebaron Eliades is belast met het oplossen van een curieuze moord, tegelijkertijd stort thuis zijn huwelijk definitief ineen. Tangodanseres en secretaresse Maria is op zoek naar een manier om op eigen benen te staan terwijl ze overvallen wordt door de intense liefde voor een mysterieuze jongeman. Hun beider levens raken in een stroomversnelling: Eduardo wil het juiste doen, ook als dat tegen de belangen van zijn eigen, heersende klasse indruist, en Maria wil haar pas ontdekte zelfbewustzijn ten koste van alles bewaken.

De traditionele waarden hebben voor beiden afgedaan, maar waarvoor moeten deze plaatsmaken? Als de Tenentes, een groep jonge officieren, São Paulo belegeren om een revolutie te forceren, wordt zowel Eliades' als Maria’s integriteit op de proef gesteld en blijkt dat ieders individuele zoektocht naar ware liefde meer met die van de ander verstrengeld is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Rio is een betoverende roman over een zoektocht naar waarheid en liefde, meesterlijk verteld door een verhalenverteller pur sang.

Recensie/Quote

Fascinerend en knap

Biografie

JOLANDA CLÉMENT is een groot schrijftalent en een weergaloos verhalenverteller. Haar eerdere boeken Oostwaarts (2021) en Wij waren de Vickersons (2022) werden enthousiast onthaald. Rio is haar derde roman.

Details

EAN :9789026364860
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum :  19-01-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :138 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :394 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :320