EAN: 9789026358685
Publicatiedatum:  19-09-2023
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 192

    Bestelbaar , available on 19/09/2023

Het nieuwe boek van de auteur van De hemel is altijd paars. Een prachtige literair poëtische roman over de kracht van de natuur en het verlangen naar rust en ruimte.

“Een tedere en weelderige roman…een klein en groots verhaal, om niet snel te vergeten.’’ HET PAROOL

‘‘Ik ken een berg die op me wacht is onmiskenbaar een allegorische en poëtische roman.’’ - TROUW

“Het taalgebruik van Sholeh Rezazadeh is sensitief en sprankelend, het is heerlijk meedrijven in Ik ken een berg die op me wacht’’ - HUMO

Ik ken een berg die op me wacht vertelt over de veertigjarige Alma die woont in een woonboot op de Amstel, een rimpelloze rivier. Ze heeft een drukke baan. Op een dag neemt ze een radicaal besluit: ze reist in haar eentje naar Iran. Daar sluit ze zich aan bij een nomadenvolk. Saray hoedt schapen en melkt geiten. Ze is verliefd op een jongen van een andere nomadenfamilie en ontmoet hem in het geheim aan de oever van de Aras, de bruisende rivier die door het ruige berglandschap dendert.

Lukt het Alma om haar jachtige bestaan achter zich te laten? De nomaden leven bij de dag en eten wat de seizoenen te bieden hebben. In plaats van constant op hun iPhone te turen zijn ze verbonden met elkaar. Maar ze worden in hun voortbestaan bedreigd. Door de klimaatverandering wordt het steeds droger, Aras buldert minder en steeds meer jonge nomaden willen in de stad leven.

In een prachtige poëtische stijl die de lezer herkent van haar debuutroman De hemel is altijd paars vertelt Sholeh Rezazadeh in Ik ken een berg die op me wacht het bijzondere verhaal van Alma en Saray, van de Aras en de Amstel.

Over De hemel is altijd paars Sholeh Rezazadeh:

'Haar taalgebruik is onwaarschijnlijk mooi.' - de Volkskrant

'Het taalgebruik van Sholeh Rezazadeh is sensitief en sprankelend, het is heerlijk meedrijven in ‘Ik ken een berg die op me wacht.'

Sholeh Rezazadeh (1989) kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Haar romandebuut De hemel is altijd paars (2021) werd bekroond met de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 2022 en met de Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Het stond bovendien op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2022 en de Hebban Debuutprijs 2022. Van De hemel is altijd paars werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

  EAN: 9789026358685
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   19-09-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 204 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 312 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 192
  Trefwoorden:   klimaatverandering;nomade