De Kooi

Een undercoveragent over het best bewaarde geheim van de Nederlandse politie

EAN: 9789026351860
Publicatiedatum:  24-08-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 256

    Leverbaar

In De kooi vertelt undercoveragent Marcel van de Ven zijn verhaal. In 2003 zette de Nederlandse politie een eenheid op die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist.

Marcel van de Ven werkte op diverse afdelingen van de Nederlandse politie. Hij maakte daar tien jaar lang deel uit van de Unit Specialistische Operaties die wereldwijd undercover operaties uitvoerde in de strijd tegen de zeer zwaar georganiseerde misdaad en terreur. Hij is regelmatig te gast bij RTL Boulevard en In het Hart van Nederland. Samen met John van den Heuvel maakte hij programma’s als Ontvoerd en Op de vlucht. Hij is ‘operationeel leidinggevende’ bij het populaire programma Hunted. Een serie over zijn levensverhaal is in ontwikkeling.

In 2003 zette de Nederlandse politie een eenheid op die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. De leden van de eenheid werden getraind om – gewapend met de nieuwste technieken en stalen zenuwen – de zwaarste criminaliteit te bestrijden. Vanuit De kooi, hun streng beveiligde basis, leverden ze een unieke bijdrage aan de strijd tegen onder meer moordenaars, terroristen, drugshandelaren, overvallers en ontvoerders. In een tijd waarin de criminaliteit drastisch veranderde en verhardde, stonden ze dag en nacht paraat, 365 dagen per jaar. Het vaak levensgevaarlijke en in het diepste geheim uitgevoerde werk bepaalde hun hele bestaan. Ze déden dit werk niet, ze wáren het. Nog nooit trad iemand van dit team naar buiten. Tot nu.

In De Kooi kijkt Marcel van de Ven, een van de pioniers, terug op de vele bloedstollend spannende acties die hij met zijn collega’s uitvoerde en de grote gevolgen ervan, zowel op het gebied van de opsporing als voor zijn eigen leven.

Marcel van de Ven is een politie-expert die naast zijn leidinggevende werkzaamheden op specialistische afdelingen als Zedenzaken en Forensische Opsporing en als onderhandelaar bij gijzelingen en ontvoeringen, jarenlang deel heeft uitgemaakt van de Unit Specialistische Operaties. Daar voerde hij wereldwijd geheime, zeer risicovolle undercoveroperaties uit tegen de georganiseerde zwaar misdaad en terrorisme. Hij is ‘operationeel leidinggevende’ bij het populaire programma Hunted.

  EAN: 9789026351860
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   24-08-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 361 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 256