Het klimaat zijn wij

De wereld redden begint bij het ontbijt

Jonathan Safran Foer

€21,99


EAN: 9789026344770
Publicatiedatum:  30-08-2019
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 136 mm
Breedte: 215 mm
Dikte: 26 mm
Gewicht: 380 gr
Aantal bladzijden: 280

  Herdruk

Jonathan Safran Foer schreef eerder de zeer succesvolle en bekroonde romans Alles is verlicht, Extreem luid & ongelooflijk dichtbij en Hier ben ik. Daarnaast schreef hij het eveneens succesvolle Dieren eten: zijn eerste, baanbrekende non-fictiewerk dat morele vraagstukken opwerpt over vegetarisme, het houden van dieren en ons dagelijks eten. Foer woont in Brooklyn, New York.

Met zijn bestseller Dieren eten veroorzaakte Jonathan Safran Foer een sensatie: veel van zijn lezers werden vegetariër, of werden zich op z'n minst bewust van hun eetgedrag, Nu pakt hij het grootste thema van deze tijd aan: klimaatverandering.

Om dit onderwerp concreter en daardoor urgenter te maken, herinnert Foer ons aan de kracht van gezamenlijke actie en geeft hij voorbeelden van succesverhalen uit het verleden als stimulans. Op deze manier - die van elk individu slechts een kleine inspanning vergt maar bij collectieve actie uiterst effectief is - kunnen we een van de grootste veroorzakers van klimaatverandering aanpakken: de bio-industrie.

Op zijn geheel eigen en verassende wijze spoort Foer de lezer aan om na te denken over hoe volgende generaties ons handelen op dit cruciale moment zullen beoordelen. Wij kúnnen de wereld nog redden, te beginnen bij het ontbijt.

'Op onconventionele maar overtuigende wijze legt Foer uit waarom actie ondernemen tegen klimaatverandering tegelijkertijd extreem eenvoudig en ongelooflijk moeilijk is. Foer dwingt de lezer de mate van zijn betrokkenheid bij "de grootste crisis aller tijden" te heroverwegen." - Publishers Weekly (starred)

  EAN :9789026344770
  Auteur : Jonathan Safran Foer
  Uitgever :Ambo/Anthos Uitgevers
  Vertaler : Patty Adelaar
  Publicatiedatum :  30-08-2019
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :215 mm
  Dikte :26 mm
  Gewicht :380 gr
  Voorraad :Herdruk
  Aantal bladzijden :280 b.