Kapitein Onderbroek en de turbulente terugkomst van het Turbo 2000 toilet


Nederlands | 09-04-2024 | 224 pagina's

9789026167096

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 17,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Kapitein Onderbroek 11, supergrappige graphic-novel vanaf 8 jaar. Het Turbo 2000 Toilet is terug en is uit op WRAAK! Kunnen Sjors en Harold de vleesetende WC tegenhouden en de wereld redden?

Tekst achterflap

Deel 11 van de bekende Kapitein Onderbroek-serie geschreven door bestsellerauteur Dav Pilkey, onder andere bekend van de serie Dog Man.

Sjors en Harold dachten dat hun porseleinproblemen voorbij waren, maar het Turbo 2000 Toilet is weer terug! De vleesetende wc die erom bekendstaat dat hij alles verslindt wat op zijn pad komt, heeft een grote eetlust opgebouwd… om WRAAK te nemen! Het lot van de mensheid is weer eens in handen van Sjors en Harold en hun vervelende aartsvijand Melvin Snuiter. Zal de kracht van wedgies overwinnen? Of zal de geweldige Kapitein Onderbroek voor altijd worden weggespoeld?

Biografie

Het bijna helemaal waargebeurde verhaal van Dav Pilkey

Dav Pilkey werd 4 maart 1966 geboren, en hij probeerde vanaf dat moment andere kinderen aan het lachen te maken. Op de kleuterschool was Dav al heel verantwoordelijk: als er iets misging, was híj daar meestal verantwoordelijk voor. Zijn juf op de basisschool stuurde hem zo vaak de klas uit, dat ze speciaal voor Dav een tafel op de gang zette zodat hij daar kon werken. Aan dat bureau verzon Dav zijn eerste verhalen. Al zijn klasgenoten vonden die verhalen vol gekke tekeningen supergrappig, maar zijn juf dacht daar anders over. Ze waarschuwde: ‘Je kunt niet de rest van je leven gekke boeken maken!’ Gelukkig luisterde Dav nooit erg goed...

Voor straf moest hij naar de middelbare school, waar andere leraren hem nog meer ontmoedigden. Ze vonden dat hij zo snel mogelijk moest ophouden met grappige verhalen verzinnen. Gelukkig dachten ze daar op de universiteit anders over. Een van Davs docenten raadde hem aan om kinderboeken te gaan schrijven. De schok van zo veel aanmoediging werd Dav bijna te veel. Gelukkig kwam hij er weer snel bovenop, en maakte hij zijn eerste kinderboek. Inmiddels heeft hij al heel veel kinderboeken op zijn naam staan. In Nederland zijn er tot nu toe negen Kapitein Onderbroek-boeken verschenen.

Details

EAN :9789026167096
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Mariella Manfré
Publicatie datum :  09-04-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :223 mm
Breedte :148 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :596 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224
Reeks :  Kapitein Onderbroek