Doodgewoon


Nederlands | 15-10-2015 | 114 pages

9789025762353

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 26,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Doodgewoon' is een uniek kinderboek met troostrijke gedichten over rouw en de dood, voor kinderen vanaf 8 jaar.

Echt doodgewoon is een boek over de dood niet. Niet voor volwassenen, en al helemaal niet voor kinderen. En toch hoort de dood bij het leven, want vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Je opa, de buurvrouw, je ouders, de hond of de poes - allemaal kunnen ze doodgaan.

Schrijver en dichter Bette Westera laat in 'Doodgewoon' op luchtige wijze alle gezichten van de dood zien. Hoe zou het leven eruitzien als de dood niet bestond? Zou van de hoge duikplank duiken dan nog even spannend zijn? Hoe dachten de oude Egyptenaren over de dood? Waarom vieren ze in Mexico elk jaar het feest van de doden? Hoe voelt het om iemand te verliezen van wie je heel veel houdt? Bestaat er een hemel? Is doodgaan altijd erg? En hoe hou je de herinnering aan iemand die gestorven is levend?

Zelfs heel moeilijke dingen komen in 'Doodgewoon' aan de orde, zoals een kind dat sterft of iemand die zelf uit het leven stapt. Het levert een prachtige verzameling troostrijke gedichten op, met schitterende illustraties van Gouden Penseel-winnares Sylvia Weve. Het boek heeft bovendien een luxe uitstraling, met drie leeslinten, een linnen rug en in breedte variërende pagina's.

'Doodgewoon' won een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Woutertje Pieterse Prijs én de Gouden Poëziemedaille. De Griffeljury schreef: 'Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven.'

Recensie/Quote

In grappige, kordate, ontroerende, schrijnende of laconieke gedichten over doodgaan, dood zijn en rouwen bestrijkt dit beok het hele spectrum van verdriet - of niet.

Details

EAN :9789025762353
Auteur: 
Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum :  15-10-2015
Formaat :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :264 mm
Breedte :235 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :646 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :114