Geen vaarwel vandaag


Nederlands | 22-12-2023 | 384 pages

9789025474065

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 24,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Winnaar BNG Bank Literatuurprijs!

Oskar's plotselinge overlijden zet de levens van zijn drie kinderen op z'n kop. Ze moeten afscheid nemen van hun vader, maar gaandeweg komen ze erachter dat ze misschien wel voor het eerst met hem kennismaken.

Tekst achterflap

Oskar van Bohemen, erfgenaam van een verdwenen fortuin en vader van drie kinderen, sterft onverwacht en zonder dat hij van iemand afscheid heeft kunnen nemen. In het leven van zijn ex vrouwen hun drie kinderen was hij vrijwel afwezig geraakt, maar na zijn dood wordt hij alomtegenwoordig. Nu de kans op een verzoening of confrontatie verkeken is moeten de nabestaanden het doen met hun herinneringen, de spullen die hij heeft achtergelaten en de vele geheimen die naar de oppervlakte komen. De kinderen moeten afscheid nemen van hun vader, maar gaandeweg komen ze erachter dat ze misschien wel voor het eerst met hem kennismaken. Zijn dood heeft bij ieder van hen iets in gang gezet, iets onontkoombaars, iets wat hun levens voorgoed zal veranderen. Geen vaarwel vandaag is een grootse familieroman over afzwaaien en verwelkomen, over een gezin dat aan de vooravond staat van ingrijpende beslissingen die veel te lang uit de weg zijn gegaan.

Recensie/Quote

'Als je fictie echt betoverend wilt laten zijn, de lezer je verzinsel wilt laten geloven [...], moet je als schrijver op een zeker punt onzichtbaar worden, verdwijnen. Dat gebeurt in dit boek.’ - De 50 beste boeken van 2023

Biografie

Daan Heerma van Voss (1986) is historicus en schrijver. Zijn boeken werden genomineerd voor verschillende prijzen en zijn vertaald in het Engels, Chinees, Duits, Zweeds, Spaans, Pools en Russisch. Hij schrijft regelmatig voor de Volkskrant en heeft een wekelijkse column in NRC. Geen vaarwel vandaag verscheen in oktober 2023. Het is zijn eerste roman in vijf jaar en zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

Details

EAN :9789025474065
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  22-12-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :470 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :384