Klara en de Zon


Nederlands | 09-08-2022 | 352 pagina's

9789025473723

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 17,50


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

‘Klara en de Zon’ is de adembenemende roman Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro – schrijver van ‘Laat me nooit alleen’ en Booker Prize-winnaar ‘De rest van de dag’.

Tekst achterflap

Klara is een robot. Ze is een zogenaamde 'Kunstmatige Vriendin' met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag gadeslaat van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij haar vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen. Maar Klara houdt haar eigen ideeën erop na.

‘Klara en de Zon’ is een adembenemend mooie roman die ons een blik gunt op onze veranderende wereld door de ogen van een onvergetelijke buitenstaander. Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende boeken onderzoekt Kazuo Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.

Recensie/Quote

‘Een slim, strak geschreven verhaal over menselijkheid, over medeleven, over vrije wil.’ – Thomas Heerma van Voss over de beste boeken van 2021

Biografie

Kazuo Ishiguro (1954) werd geboren in Japan en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Engeland. Hij is auteur van acht romans en één verhalenbundel. Zijn werk is in meer dan vijftig talen vertaald; van de romans 'De rest van de dag' en 'Laat me nooit alleen' zijn succesvolle, prijswinnende verfilmingen gemaakt. In 2017 werd Ishiguro’s oeuvre met de Nobelprijs voor de Literatuur bekroond.

Details

EAN :9789025473723
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Peter Bergsma
Publicatie datum :  09-08-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :136 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :368 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352