Testament van de ziel


Nederlands | 20-01-2023 | 368 pagina's

9789025473204

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Wanneer twee Friezen elkaar op late leeftijd bij toeval ontmoeten is hun afkomst genoeg reden om bevriend te raken. De ontmoeting voegt een prachtig laatste hoofdstuk toe aan hun beider levens.

Tekst achterflap

Twee Friese jongens beleven een moeilijke jeugd, de een op het Friese platteland, de ander te midden van emigranten op de Canadese prairie. Beiden blijken veerkrachtig en sterk. Ze maken carrière, vinden de liefde, stichten een gezin. Als de mannen in de tachtig zijn, en allebei weduwnaar, ontmoeten ze elkaar tijdens een rodeofestival. Ze hebben aan een paar woorden genoeg om elkaars Friese wortels te herkennen, en op hun oude dag worden ze vrienden voor het leven. Samen schrijven ze hun levensverhalen op, en het toeval voegt nog een prachtig hoofdstuk toe aan hun beider levens. Maar was het wel toeval, of heeft iemand het lot een handje willen helpen?

Recensie/Quote

'Het verhaal van 'Testament van de ziel' kun je je voorstellen als een ritssluiting: vanaf het begin worden twee levens aan elkaar geritst tot een sluitend geheel.'

Biografie

Hylke Speerstra (1936) was hoofd- redacteur van de Leeuwarder Courant. Van hem verschenen onder andere Het wrede paradijs, De Oerpolder en Op klompen door de dessa; boeken waarin de geschiedenis van Nederland op een indrukwekkende en persoonlijke manier wordt verteld.

In 2023 is hem de Fryske Anjer toegekend voor zijn verdiensten voor de Friese cultuur.

Details

EAN :9789025473204
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  20-01-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :233 mm
Breedte :152 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :558 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :368