EAN: 9789022599358
Publicatiedatum:  09-05-2023
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 432

    Bestelbaar , available on 09/05/2023

Een splinternieuwe Bridgerton-roman over het geliefde personage koningin Charlotte!

Geschreven door Julia Quinn & Shonda Rhimes, producente van de Netflix-serie Bridgerton, verschijnt gelijktijdig met de gelijknamige nieuwe Netflix-serie, met de cast van Bridgerton

‘We zijn één kroon. Zijn last is de mijne, de mijne die van hem...’

In 1761, op een zonnige dag in september, ontmoeten een koning en een koningin elkaar voor het eerst. Enkele uren later zijn ze getrouwd.

Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, geboren als Duitse prinses, is mooi, koppig en buitengewoon intelligent. Niet bepaald eigenschappen die het Britse hof zoekt in de echtgenote van de jonge koning George III. Maar haar wilskracht en onafhankelijkheid blijken hard nodig nu ze getrouwd zijn, want George heeft geheimen. Geheimen die gevaarlijk genoeg zijn om de monarchie op haar grondvesten te doen schudden.

Als nieuw lid van de koninklijke familie moet Charlotte haar weg vinden in de ingewikkelde politiek van het hof, terwijl ze tegelijkertijd haar hart moet bewaken. Want ze wordt verliefd op de koning, ook al duwt hij haar voortdurend weg. Bovenal zal ze moeten leren regeren en inzien dat haar beslissingen grote gevolgen hebben. Ze moet vechten voor zichzelf, voor haar man en voor haar volk, dat naar haar kijkt voor sturing en gratie. Want ze zal nooit meer gewoon Charlotte zijn. In plaats daarvan moet ze haar lot vervullen – als koningin.

Queen Charlotte is wat mij betreft een van de beste verhalen van Quinn en Rhimes tot nu toe. Het is pakkend door de verscheidenheid aan personages, verslavend door de schrijfstijl van de schrijfsters en onwijs mooi door de veelzijdige verhaallijn. In één woord geweldig!' Boekhopper

Bridgerton in de pers
‘Een razend populaire romanreeks.’ **** NRC

‘Bridgerton
is uitstekend binge-materiaal.‘ de Volkskrant

‘Het antwoord op Downton Abbey maar vele malen kleuriger en ondeugender.’ De Telegraaf

‘Je moet de Bridgerton-boeken van Julia Quinn (gewoon) lezen.’  Trouw

‘Nou en of ik naar Bridgerton heb gekeken.’ Het Parool

‘Zo. Bridgerton uit. De beste tip om Blue Monday te overleven.’ Japke-d. Bouma


Julia Quinn studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand na haar afstuderen aan haar eerste boek. Inmiddels is ze een gevierd New York Times-bestsellerauteur en lid van de prestigieuze Romance Writers of America Hall of Fame. Quinn woont met haar gezin in de Pacific Northwest. De Netflix-hitserie Bridgerton werd op haar boekenreeks gebaseerd.

  EAN: 9789022599358
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum:   09-05-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 211 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 36 mm
  Gewicht: 520 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 432
  Trefwoorden:   bridgerton;historisch;netflix-serie;regency;romantiek