Hoe één gekke mier de wereld kan veranderen


Nederlands | 04-10-2022 | 216 pagina's

9789022597736

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,99


 




Tekst achterflap

Wonderlijke verhalen over de overeenkomsten tussen mens en dier

Arjan Postma heeft de gave om de wereld om ons heen nét op een andere manier te bekijken. Hij laat zien dat mensen en dieren meer op elkaar lijken dan we denken en met zijn aanstekelijke manier van vertellen, levert dit unieke verhalen op. Dieren gedragen zich vaak hetzelfde als mensen en hiermee houden ze ons een spiegel voor.

Zo legt hij uit hoe één gekke mier de wereld kan veranderen en neemt hij je mee langs dieren die theater maken, hun eigen potje koken en zelfs complete steden bouwen. Daarnaast komen er grote thema’s voorbij als leiderschap, de overgang, samenwerking en liefde. Achter ieder dier uit deze vrolijke parade zit een verrassend verhaal dat laat zien hoe wij als mens van de natuur kunnen leren.

In de pers

‘Dit boek maakt je vrolijk.’ Op1

‘Postma kan prachtig vertellen. Hij is iemand die je met andere ogen naar de natuur laat kijken, die laat zien wat een wondere wereld er verborgen zit tussen de bladeren, in het riet en in een regenplas.’ Noordhollands Dagblad

‘Zonder dwarsdenkers geen revolutie. Niet in de mierenhoop én niet op de werkvloer.’ NRC Handelsblad


Biografie

Arjan Postma is als meesterverteller een graag geziene gast op radio en televisie. Hij is bekend als presentator van Het zijn net mensen en schuift regelmatig aan als natuurduider in diverse talkshows zoals Jinek en Beau. Daarnaast geeft hij lezingen. Hoe één gekke mier de wereld kan veranderen is zijn vierde boek.



Koen van Santvoord schreef met Arjan Postma vier boeken over de natuur, waarvan inmiddels 40.000 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast verschenen van zijn hand nog zeven boeken, waaronder Foppe de Haan, bondscoach voor 4 weken (genomineerd voor Sportboek van het Jaar) en de bestseller Bumper de politiepup. Ook was hij coauteur van het officiële jubileumboek van Willem II en van de biografie van Willem II-clubicoon John Feskens.

Details

EAN :9789022597736
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Publicatie datum :  04-10-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :222 mm
Breedte :169 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :467 gr
Status :Niet bestelbaar
Aantal pagina's :216
Keywords :  biologie;boswachter;de natuur in;dieren;fauna;flora;herfst;lente;natuur;planten;seizoenen;wandelen;winter;zomer