De peetmoeder

Het enige wat ze wilde, was een normaal leven. Wat ze kreeg was wraak.

EAN: 9789022594759
Publicatiedatum:  13-01-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 336

    Bestelbaar , available on 13/01/2022

Echte Scandi-crime, realistisch, gesitueerd in Noorwegen, met prachtige scènes, locaties en feilbare hoofdpersonen

In een hut bij een oude, uitgeputte goudmijn wordt, hangend aan een balk, een dode man gevonden. Vijfentwintig jaar geleden heeft Ringo’s dochter Stella gezworen dat ze haar vader nooit meer zou zien. Nu moet ze toch de man die ze verachtte begraven en terugkeren naar haar geboortedorp Vike. In de vallei lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het landhuis Wiike torent nog altijd uit boven de gebouwen langs de fjord en eigenaresse Esther Wiike is nog steeds de ongekroonde koningin van het dorp.

Ringo blijkt een erfenis te hebben nagelaten die Stella’s beeld van haar verleden ongenadig overhoop zal halen. Het is namelijk een erfenis die wraak vereist.


In de pers

‘Johnsrud heeft een prettige, losse stijl en strooit rond met lekkere actiescènes.’ VN Detective & Thrillergids

‘Ingar Johnsruds De peetmoeder belooft geweldige dingen voor de toekomst. Zeer spannend, fantastisch geschreven en een zeer originele plot. Johnsrud is een van de vernieuwingen waar al lang om wordt gevraagd binnen de Noorse misdaadfictie.’ Dagbladet

‘Meeslepend. De auteur heeft de gave om een verhaal prettig te laten voortkabbelen en dan ineens spectaculair spannend te laten versnellen.’ Trouw

Ingar Johnsrud (1974) werkt als journalist bij een van de grootste Noorse mediaconcerns. Met de Broederschap-trilogie werd hij door critici geprezen als een schrijver die zijn lezers op het puntje van hun stoel houdt. Hij heeft dezelfde uitgever, redacteur en agent als Jo Nesbø en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Oslo.

  EAN: 9789022594759
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Annelies de Vroom
  Publicatiedatum:   13-01-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 493 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Trefwoorden:   jo nesbo;moord;noorwegen;verleden;wraak