Dierenhelden

100 ongelofelijke verhalen van Bob de straatkat tot Barrie, de puppy die een militair hielp om weer gelukkig te worden

EAN: 9789022593684
Publicatiedatum:  05-08-2021
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 320

    Bestelbaar , available on 05/08/2021

Een ontroerend feelgoodboek over 100 bijzondere dieren die hun stempel hebben gedrukt op onze geschiedenis

Bobbie de wonderhond doorkruiste meer dan vierduizend kilometer onherbergzaam terrein – grasvlaktes, woestijn en bergen – om weer thuis te komen. Hij werd de inspiratie voor Lassie. Cher Ami de duif bezorgde, ondanks twee keer beschoten te zijn, een bericht dat in 1918 het leven redde van 194 soldaten. Dit boek brengt de tijdloze band tussen mens en dier tot leven in verhalen over de ongelofelijkste prestaties en ontroerende momenten.

Sinds Alexander de Grote een stad heeft vernoemd naar het paard dat in het heetst van de strijd zijn leven redde (en een andere stad naar zijn hond), staat de geschiedenis van de mens bol van ontzagwekkende verhalen over bijzondere dieren. In dit vrolijke en indrukwekkende boek heeft Clare Balding de honderd heldhaftigste, hartverwarmendste en grappigste van die verhalen samengebracht. Van Dolly, het eerste gekloonde schaap, tot Bob de straatkat en van de terriër Bobby, die 14 jaar lang het graf van zijn eigenaar bewaakte, tot Paul de voorspellende octopus.

In de pers

‘Sommige verhalen zijn indrukwekkend of ontroerend, en je zult ook zeker een paar keer hardop lachen.’ BBC

‘Hartverwarmend en soms erg grappig… Haar liefde voor dieren komt prachtig naar voren in deze verhalen, die de verbazingwekkende momenten en speciale banden tussen mens en dier tot leven brengen.’ Radio Times

‘Buitengewoon.’ Daily Telegraph

Clare Balding is een prijswinnende presentatrice en auteur. Haar memoir My Animals and Other Family is een bestseller en won de National Book Awards ‘Biography of the Year’ Award. Haar tweede boek Walking Home: My Family and Other Rambles kreeg veel aandacht in de pers. Ze heeft ook nog drie kinderboeken geschreven en heeft meer dan 25 jaar voor de televisie en radio gewerkt.

  EAN: 9789022593684
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Inge Pieters
  Publicatiedatum:   05-08-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 139 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 484 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320
  Trefwoorden:   bob de straatkat;cadeau;cadeauboek;dieren;dolly;feelgood;geschiedenis;inspirerend;korte verhalen;verhalen